Wie zijn wij?

De gedachten achter zwangerschapsrecepten

Onze eerste zoon is geboren

Gezond, sterk, vrolijk en intelligent

Op 24 april 2014 om 14:44 werd onze zoon geboren, Dean. Hij was de inspiratie voor deze ontdekkingsreis naar de rol van voeding tijdens de zwangerschap. Het heeft veel tijd en energie gekost om dit samen te stellen maar als ik nu naar hem kijk, is het het allemaal dubbel en dwars waard geweest.

Ons verhaal

Waarom Zwangerschapsrecepten begon

Wij zijn Patricia en Ferdi en wij zijn zwanger. Ons eerste kindje is uitgerekend op 26 april 2014. Wij zijn zeer verheugd met de komst van dit kleine wonder, maar buiten de blijdschap die wij voelen wisten wij nog helemaal niks van zwangerschappen. Waar moet je opletten, waar moet je je aanmelden, wat moet je uitzoeken, maar wat heel erg belangrijk werd was wat mag je eten.

Als vrouw voel je je kindje groeien, in elk geval veranderd je lichaam en ben je continue in verbinding met je aankomende baby. Voor de man ligt dit net even anders. Als man wil je je ontfermen over je aankomende baby en je zwangere vrouw. Ik doe hier dan ook mijn best voor, maar ten eerste is het totaal niet mogelijk. Je bent niet continue samen en je hebt niet de tijd om alles voor haar te regelen. Ten tweede is het ook zo dat ze zelf ook heel erg veel kan en weet. Ze is zwanger, dat betekent niet dat ze niet meer functioneert. Al snel werd duidelijk dat ik als man me het beste kon ontfermen over de voeding. Daar kan ik wat in betekenen.

Allereerst werd ik een spons, ik slokte alle mogelijke informatie op. Wat mag ze wel eten, wat niet, wat is wel goed om te doen, wat niet. Ik werd de wandelende zwangerschapswiki. Handig natuurlijk, maar naarmate ik meer te weten kwam wou ik me ook meer bezighouden met de voeding. Dit is namelijk hetgeen waar ik invloed op heb, nu al, voordat ik ooit mijn eigen zoon of dochter heb mogen aanschouwen. Mensen zeggen weleens, kijk daar heb je de aanstaande papa, maar eigenlijk voel ik me nu al vader. Althans ik ben veel bezig met die kleine in de dingen die ik in me dagelijkse leven doe. Zover ik heb gehoord is het gevoel dat je de eerste keer je eigen zoon of dochter ziet een gevoel wat niet te beschrijven valt. Misschien ben ik dan vanaf dat moment pas echt papa.

Voor onze zwangerschap was Patricia degene die voor ons kookte, nu ben ik degene die dagelijks de keuken in duikt. En met plezier. Het liefst maak ik van elk gerecht wat speciaals, maar de tijd laat dat soms niet toe. In elk geval moet elk gerecht zwangerschaps-proof zijn en daarnaast moet Patricia het lekker vinden. Als dat het geval is, dan is het wat mij betreft goedgekeurd en komt het op de website. De website wordt dan ook gevuld met alle gerechten, maaltijden, tussendoortjes en hapjes die wij tijdens onze zwangerschap nuttigen en welke ons bevallen.

Natuurlijk zijn er veel meer dingen die geregeld dienen te worden tijdens een zwangerschap, en wellicht komen die zaken ook nog eens online, maar vooralsnog houden we het hierbij. En vooral natuurlijk genieten van onze zwangerschap samen.

En nu gaan we verder...

Zwangerschapsrecepten.nl was de afgelopen jaren een groot succes. Heel veel positieve reacties en dat was erg leuk. Helaas werden we ook gehacked en dat leiden een periode van 3 jaar in dat we offline waren. Inmiddels staat de website weer en gaan we verder met het delen van waardevolle informatie.

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op.