Zwangerschap

Alle vragen over je zwangerschap beantwoord

Veelgestelde vragen over zwangerschappen

Kan ik dit eten in mijn zwangerschap?

Mag ik pesto eten tijdens mijn zwangerschap
Ja, je mag pesto eten tijdens je zwangerschap. Doe dit echter met mate. Dus niet elke dag pesto op je bord. Dit heeft te maken met basilicum. Dit mag je eten maar beperkt.

Het beste is om de pesto natuurlijk zelf te bereiden.

In groene pesto zit ongeveer 20 gram basilicum. In rode pesto zit ‘slechts’ 10 gram basilicum.

Mag ik rauwe vis eten tijdens mijn zwangerschap?

Het eten van rauwe vis moet gewoon kunnen zolang deze echt vers is. De vraag is alleen hoe je weet dat de vis echt vers is.

Het blijft dus een lastige vraag. Mijn advies, neem geen risico en kies voor sushi die geen rauwe vis bevat. Het zijn maar 9 maanden van je leven en je bent wel nieuw leven aan het creëren. Een deel van jezelf. Je wilt natuurlijk dat die baby zo gezond en sterk mogelijk ter wereld komt.

Mag ik Franse kazen eten tijdens mijn zwangerschap?

Franse kazen kan je tijdens je zwangerschap alleen eten wanneer deze gepasteuriseerd zijn. Er kan namelijk een bacterie inzitten die schadelijk is voor de baby in jouw buik.

Op het etiket in de supermarkt staat normaal gesproken of de kaas gepasteuriseerd is of niet. Wanneer er ‘gemaakt van rauwe melk’ op staat of ‘au lait cru’ dan weet je dat je het niet mag eten. Hier kan de liseria bacterie inzitten.

Mag ik koffie en thee drinken tijdens mijn zwangerschap?
Het is moeilijk maar het drinken van koffie en thee wordt afgeraden tijdens de zwangerschap. Dit komt door de cafeïne die koffie en thee bevatten. Cafeïne kan namelijk leiden tot een laag geboortegewicht of zelfs tot een miskraam. Bij thee draait dit overigens om theïne.
Mag ik cola drinken tijdens mijn zwangerschap?
Ja, het drinken van frisdranken zoals cola kan geen kwaad. Althans niet echt. Frisdranken in welke versie dan ook bevatten veel fosfor. Teveel fosfor kan ervoor zorgen dat je lichaam extra calcium gaat onttrekken uit je lichaam. Dit om de fosfor en calcium verhouding weer in balans te brengen. Dit kan ten kosten gaan van de calcium die nodig is voor de ontwikkeling van je baby.
Mag ik 1 glas alcohol tijdens mijn zwangerschap?
Hier kan ik vrij simpel over zijn. Nee. Dat zou slecht zijn voor de ontwikkeling van de baby in jouw buik. Zelfs niet één glaasje.

Kan jij het jezelf vergeven wanneer je baby geboren wordt met een hazenlip omdat jij zo nodig dat ene glas wijn moest drinken?

Gezonde Zwangerschapsrecepten

We hebben heel veel recepten online staan die gezond zijn voor jou en jouw baby.

Kies de juiste bouwstoffen

De voeding die je eet zijn de bouwstoffen voor het verdere leven van jouw zoon of dochter.

Verboden voeding zwangerschap

Zorg dat je weet wat je wel of niet mag eten tijdens je zwangerschap en breng jou baby niet in gevaar.

Weet wat je eet

Het eten wat je eet tijdens je zwangerschap komt in de placenta terecht. Dit is de voedingsbodem van jou baby. Hier haalt hij of zij al zijn bouwstoffen uit. Deze bouwstoffen zijn nu al belangrijk voor jouw baby. Ze bepalen namelijk de toekomst van jouw baby.

Er zijn bijvoorbeeld voedingsstoffen die jouw baby slimmer maken. Als je hiervan voldoende eet kan jouw baby hier heel zijn leven profijt van hebben.

Voeding is dus ontzettend belangrijk tijdens de zwangerschap. Kies daarom voor de juiste voedingsstoffen en geef jou baby een voorsprong in het leven.

Begin met het ontdekken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid tijdens de zwangerschap.

Hoe kan Zwangerschapsrecepten.nl jou helpen tijdens je zwangerschap

Wat begon als een zoektocht naar de juiste voeding tijdens onze zwangerschap is uitgemond in een zoektocht naar de formule voor voeding die helpt om superbaby’s te maken.

Gezonde voeding

Welke producten zijn gezond voor jou en jouw baby.

Sporten in de zwangerschap

Hoe beweging kan helpen tijdens jouw zwangerschap

Welke stoffen maken een superbaby?

Met welke voedingsstoffen help je jouw baby te ontwikkelen.

Gezonde en goede gewichtstoename in je zwangerschap

Hoe zorg je dat jouw baby krijgt wat die nodig heeft zonder dat je teveel eet.

Wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Helaas is er niet echt één overzicht te vinden op het internet waarop alle ingredienten staan die je niet mag eten tijdens je zwangerschap. Tot vandaag dan. Wij hebben de complete lijst met verboden voeding voor je zwangerschap zojuist online gezet.

Zwangerschap blog

Recepten en informatie over eten tijdens je zwangerschap

De leukste zwangerschapsaankondigingen

De leukste zwangerschapsaankondigingen

De leukste zwangerschapsaankondigingen Je bent zwanger. Wat leuk! Gefeliciteerd! Maar hoe vertel je het de rest van de wereld? Er zijn zoveel leuke zwangerschapsaankondigingen. Zoveel ideeën, zoveel mogelijkheden. Dat moesten we gewoon met je delen. Daarom hieronder...

Lees meer
Vis eten tijdens de zwangerschap

Vis eten tijdens de zwangerschap

Vis eten tijdens de zwangerschap Vis is een van de beste voedingsmiddelen om te eten tijdens de zwangerschap, maar sommige soorten zijn verboden terrein. Dit is wat je moet weten over vis tijdens de zwangerschap, van de voordelen voor jou en jouw baby tot wat je wel...

Lees meer

Alles over gezonde voeding tijdens je zwangerschap

Momenteel werken we hard aan een eBook met alle informatie over gezonde recepten voor je zwangerschap. Dit alles met het doel om van jouw baby een superbaby te maken. Meld je aan voor het moment dat het eBook verschijnt.

Gezonde zwangerschapsrecepten

Diepgaande kennis over de juiste voeding

Geef jouw baby een vliegende start