Is yoga veilig tijdens het derde trimester van de zwangerschap?

Je hebt je de afgelopen maanden volledig op yoga gestort, maar nu je het derde trimester hebt bereikt, moet je nagaan of het veilig is om door te gaan.

Yoga veilig tijdens de zwangerschap
 
Yoga is een geweldige vorm van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Het is geweldig voor het lichaam en helpt bij het aanscherpen van ademhalings- en ontspanningstechnieken die je zeker zult waarderen tijdens de bevalling. Er zijn tal van houdingen die je in het derde trimester kunt uitvoeren, maar het kan zijn dat je deze moet aanpassen om spierspanning en ander leed te voorkomen.

 

Yoga-oefeningen om te vermijden in het derde trimester

Als je eenmaal het groene licht van je arts hebt gekregen, zoek dan naar een zwangerschapsyogales – voorlopig geen kracht of hete yoga. Concentreer je in termen van veiligheid op staande houdingen en bewegingen die op de knieën of zij worden uitgevoerd. Vermijd de opwaartse buiging (upward bow) en kameelhoudingen (camel poses), evenals alle bewegingen die bestaan uit het zonder hulp balanceren op één been, het omkeren van jouw lichaam, achteroverbuigingen of bewegingen liggend op jouw buik of rug.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief