Kan ik tijdens de zwangerschap bij KFC eten?

Als je zwanger naar huis rijd dan kan je zomaar in de verleiding komen om langs de drive-threw van de KFC te rijden. Zo’n heerlijk menu met gefrituurde kip en patat is moeilijk om te weerstaan. Maar hoe zit het, mag je bij de Kentucky Fried Chicken eten of niet als je zwanger bent?

Kentucky Fried Chicken
 

Kentucky Fried Chicken tijdens de zwangerschap

Het goede nieuws is dat het geen kwaad kan om tijdens je zwangerschap een paar keer bij KFC te eten. Bestel zeer kleine hoeveelheden, laat niet jouw hele maaltijd bestaan ​​uit afhalen en maak er zeker geen gewoonte van. Controleer of je je misselijk voelt of iets abnormaals opmerkt nadat je het voedsel eenmaal hebt gegeten; als je dat doet, blijf er dan tijdens jouw zwangerschap bij uit de buurt.

 

KFC is niet gezond, ook niet als je zwanger bent

Er zijn natuurlijk nogal wat zorgen over eten bij KFC tijdens je zwangerschap, en de meeste zijn behoorlijk terecht. Om te beginnen is KFC natuurlijk allemaal gefrituurd voedsel, zowel de vegetarische als niet-vegetarische opties. Gefrituurd voedsel biedt weinig tot geen voeding, en ze kunnen je erg ziek maken door al het opgeblazen gevoel en maagzuur waar ze waarschijnlijk toe zullen leiden. Bovendien kent elke zwangere vrouw de problemen waarmee ze wordt geconfronteerd met haar stofwisseling en spijsvertering, en zelfs kleine hoeveelheden kunnen veel spijsverteringsproblemen veroorzaken, wat kan leiden tot krampen, braken en diarree.

 

MSG niet te vermijden

De grootste zorg bij KFC is natuurlijk het gebruik van MSG (ook wel vetsin, mononatriumglutamaat of E621 genoemd) in hun producten. Er is veel informatie te vinden over de nadelige gevolgen van MSG voor de algemene gezondheid, en met name de gezondheid van de zwangere moeder en haar ongeboren kind. Het zou echter erg moeilijk zijn om MSG in het algemeen te vermijden, vooral omdat het in veel verpakt voedsel, zoals noedels, wordt aangetroffen. Aan de andere kant is er geen sluitend bewijs en geen wetenschappelijke studie die beweert dat MSG schadelijk is voor de zwangere vrouw en haar kind, dus dit kan net zo goed een ongegronde bewering zijn.

 

Conclusie

De wens om KFC te eten komt vrij vaak voor, of je nu zwanger bent of niet. En er zijn eigenlijk veel vrouwen die zullen zeggen dat ze tijdens hun zwangerschap af en toe bij KFC aten en er niet slechter van worden. Het komt er weer op neer dat je binnen je grenzen moet blijven. Zeker als je zwanger bent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief