6 dingen om te eten na de zwangerschap

De negen maanden van jouw zwangerschap zitten erop en je hebt je baby eindelijk mogen knuffelen. Nu dat allemaal voorbij is zou je hopen terug te keren naar het normale leven, toch? In elk geval qua eten valt dat tegen.

voedsel
 

Calorierijk voedsel

Je zult versteld staan ​​hoe vermoeiend de eerste maanden na het krijgen van een baby zijn. De kleine baby heeft constante aandacht nodig. De baby moet om de paar uur worden gevoed en de luiers en het beddengoed worden regelmatig verschoond. Voeg daarbij het feit dat veel baby’s ’s nachts hongerig en prikkelbaar wakker worden, en je wakker blijft om ze te troosten. In een dergelijke situatie is het belangrijk dat je gedurende de dag voldoende calorieën op jouw bord laadt, zodat je de energie krijgt om de 20-urige werkdag door te komen. Bananen en avocado’s zijn geweldige bronnen van calorieën en voeding, net als linzen en aardappelen.

 

Veel eiwitten

Voeg ook wat eieren, vis en kip toe aan jouw dieet; of je nu een normale bevalling heeft gehad of een keizersnede, er zijn wonden die moeten genezen, en niets hecht de spieren beter en sneller dan eiwitten.

 

Fruit, groenten en vloeistoffen

Laad je bord vol met groenten en fruit. Alles is goed, zolang je er niet ziek van wordt of allergisch voor wordt. Er zijn maar weinig dingen die in de natuur worden aangetroffen, zo voedzaam als fruit en groenten, en een bord met seizoensproducten van de lokale boerenmarkt geeft je meer voeding dan welk supplement dan ook. Voeg een heleboel volkoren granen toe aan jouw dieet en vergeet niet veel water te drinken. Vermijd vruchtensappen tenzij absoluut noodzakelijk; het is altijd voedzamer om de hele vrucht te eten in plaats van een extract.

 

IJzer om aan te sterken

Vergis je niet tijdens de bevalling verlies je ook wel wat bloed en je zal erg moe zijn na de bevalling. Het eten van biefstuk heb je 9 maanden niet mogen doen. Dit is het moment om een lekker biefstukje op te peuzelen. Liefst met nog wat spinazie erbij voor de extra ijzers.

 

Vermijd sterke dranken

Laat de koffie, thee en alcohol voorlopig staan. Deze kunnen jouw lichaam niet veel schade toebrengen, maar hebben een aanzienlijk effect op de moedermelk die jouw baby zal consumeren. Studies tonen aan dat overtollige hoeveelheden cafeïne en tannine in de moedermelk leiden tot ontwikkelingsproblemen. En aangezien je tijdens jouw zwangerschap bent gestopt met roken, is het een goed moment om nooit meer op die stappen terug te komen.

 

Vezel en vitamines

Terug in vorm komen staat misschien hoog op jouw lijst na de bevalling. Bedenk dat het zwangerschapsgewicht niet van de ene op de andere dag zal verdwijnen, en dat wordt ook niet aanbevolen. Gun jezelf een gezonde hoeveelheid tijd om terug te keren naar jouw oorspronkelijke maat. Eet in de tussentijd veel vezelig en voedzaam voedsel zoals bladgroenten, linzen, fruit, groenten en volle granen, zorg dat je dagelijks veel water in je lichaam krijgt, blijf af van junkfood en suikers en ga lekker sporten.

 

Vermijd rauw voedsel en junkfood

Voor jouw zwangerschaps- en postpartumdieet gelden min of meer dezelfde regels. Eet niets rauw of onvoldoende verhit, want listeria is een bacterie die de baby kan aantasten via de melk van de ander en kan leiden tot ontwikkelingsproblemen. Vermijd junkfood en eten besteld bij een restaurant, tenzij je absoluut zeker bent van de gebruikte ingrediënten en de hygiënische normen die in de keuken worden gehanteerd.

Het is belangrijk dat een moeder om meerdere redenen gezond eet. Ten eerste is het enige voedsel waarvan jouw baby de eerste maanden na de geboorte afhankelijk is, jouw moedermelk. Alles wat je eet, heeft effect op de moedermelk die je aanmaakt, dus het is belangrijk dat je de juiste dingen eet. Trouwens, zwangerschap veroorzaakt veel veranderingen in je lichaam, en het springt niet als een elastiek terug naar waar het maanden geleden niet was. Alles wat je eet, zal niet in overeenstemming zijn met je constitutie. Bovendien is een bevalling een fysieke transformatie waarvoor je moet genezen, en dus moet je het gezondste voedsel eten om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk geneest.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief