7 dingen die van invloed zijn op hoe jouw baby eruit zal zien

Een van de dingen waar je als aanstaande moeder waarschijnlijk het meeste over nadenkt, is hoe je ongeboren baby eruit zal zien. Vanaf het moment dat we beseffen dat we zwanger zijn tot de dag dat onze baby in onze armen ligt, zullen de meeste moeders talloze uren dagdromen over op wie hun kleintje zal lijken. De meeste baby’s zullen meer op mama lijken, meer op papa, of een merkwaardig gelijkmatige combinatie van beide. Aan de andere kant komen sommige baby’s eruit zoals niemand had verwacht.

Wat bepaald hoe mijn baby eruit zal zien
 
Er zijn een groot aantal factoren die van invloed zijn op hoe jouw ongeboren baby eruit zal zien. Hier zijn enkele van de meest voorkomende dingen die van invloed kunnen zijn op hoe jouw baby eruit zal zien als hij eindelijk zijn grote debuut maakt.

 

7 dingen die het uiterlijk van uw baby beïnvloeden

 

DNA

Iedereen weet dat DNA het uiterlijk van je baby bepaalt. Maar DNA is een heel complex onderwerp. Alles, van haarkleur, oogkleur, lengte en gewicht tot de plaatsing van kuiltjes of sproeten, kan worden bepaald door het DNA van jou of je partner (of beide!). En hoewel dominante genen in de meeste gevallen het DNA-gevecht winnen, zal er zo nu en dan een recessief gen uit het niets komen en iedereen verrassen.

 

Alcohol

Alcohol kan leiden tot het foetaal alcoholsyndroom. Dit syndroom kan ertoe leiden dat een zich ontwikkelende foetus wordt geboren met unieke gezichtsuitdrukkingen zoals zeer kleine ogen of dunne lippen. Het kan ook de cognitieve en ontwikkelingsvaardigheden van een kind beïnvloeden.

 

Gezonde gewoonten

Moeders die tijdens de zwangerschap slechte lichaamsbeweging en voedselkeuzes maken, kunnen van invloed zijn op de vraag of hun kind met een gezond gewicht zal worden geboren. Studies tonen aan dat zwaarlijvige moeders meer kans hebben om baby’s te baren die later ook zwaarlijvig worden. Zorg ervoor dat je gezonde, voedzame voedingskeuzes maakt vanaf het moment dat je je realiseert dat je zwanger bent (en zelfs daarvoor). En stop niet met sporten.

 

Supplementen

Vitamines slikken is om een groot aantal redenen belangrijk. Maar het ene supplement kan in het bijzonder het uiterlijk van de baby meer beïnvloeden dan andere. Foliumzuur is van cruciaal belang om de ruggengraat van jouw baby te helpen vormen. Een tekort aan foliumzuur kan leiden tot spina bifida.

 

Cafeïne

Studies hebben aangetoond dat overmatig cafeïnegebruik het geboortegewicht van een baby kan beïnvloeden, waardoor een pasgeborene wordt geproduceerd die kleiner en slanker is dan normaal bij de geboorte. Het is het beste om jouw cafeïneconsumptie te beperken tot het equivalent van één kopje koffie per dag of minder.

 

Op reis

Uitgebreide vliegreizen kunnen een zwangere moeder blootstellen aan ongezond stralingsniveaus. Zoals je je kunt voorstellen, wordt bestraling niet aanbevolen voor een zich ontwikkelende foetus en kan het het uiterlijk van jouw baby beïnvloeden. Periodiek reizen tijdens de zwangerschap wordt voor de meeste vrouwen echter als veilig beschouwd.

 

Familiegeschiedenis

De geschiedenis van jouw gezin kan een rol spelen in hoe jouw baby eruitziet. Net als recessieve genen, kunnen sommige overgeërfde genen generaties “slapend” of “overslaan” en plotseling opduiken om families te verrassen wanneer ze het het minst verwachten.

Hoewel er geen manier is om precies te vertellen hoe jouw baby eruit zal zien voordat hij of zij wordt geboren, zijn dit enkele manieren die het uiterlijk kunnen beïnvloeden. Een van de beste dingen van ouderschap, denk ik, is verrast worden door de geweldige kleine mensjes die jij en je partner hebben gecreëerd. Ze veranderen elke dag zo veel, dus geniet van elk moment.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief