Zelf zongedroogde zontomaten maken

Zongedroogde tomaten koop je eenvoudig in de supermarkt maar zelf maken is veel leuker. En zongedroogde tomaten maken is makkelijker dan je denkt. Het voordeel is natuurlijk wel dat je exact weet wat er aan de zongedroogde tomaten is toegevoegd en zo houdt je controle over hetgeen je eet tijdens je zwangerschap.

Recept zongedroogde tomaten maken

Het eten van zongedroogde tomaten is lekker maar ook heel gezond. Het bevat heel veel gezonde voedingsstoffen voor jou en jouw ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Ze zitten bijvoorbeeld bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten.

Hoewel het zongedroogde tomaten heet maak je ze in Nederland het makkelijkste in de oven. Eigen ovengedroogde tomaten dus šŸ™‚

Wat heb je nodig voor een zongedroogde tomaten te maken?

 • 1 kilo cherrytomaten
 • 1 eetlepel grof zeezout
 • 2 teentjes knoflook
 • Paar takjes verse tijm
 • 1/2 liter neutrale olijfolieĀ 

Hoe maak je zelf zongedroogde tomaten?

 1. Was de cherrytomaten
 2. Verwarm de oven voor op 120 graden
 3. Snij de cherrytomaten door de midden en leg ze met de gesneden kant naar boven op de bakplaat
 4. Bestrooi de cherrytomaten met grof zeezout en doe de takjes tijm erbij
 5. Stop de bakplaat in de over voor 2 uur, maar kijk na 1,5 uur voor de zekerheid even. De cherrytomaten moeten droog zijn maar nog wel een beetje sappig zijn
 6. Ā Zodra je ze uit de oven haalt laat je ze een half uur rusten. Daarna stop je ze in een pot met daarbij 2 tenen knoflook en het zout en de takjes tijm. De olijfolie schenk je in de pot totdat de tomaten onder olijfolie staan.

De zongedroogde tomaten bewaar je het best in de koelkast. Dit kan voor een paar weken. Zo hoef je nooit meer tomaten weg te gooien die je over hebt en kan je er later nog van genieten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief