Is het veilig om te bowlen als ik zwanger ben?

Bowlen kan een leuke activiteit zijn nu je zwanger bent en andere sporten of activiteiten niet mogelijk zijn. Op de vraag of je kan bowlen als je zwanger bent is het antwoord dan ook ja, maar wel met een aantal zaken die je in de gaten moet houden.

Bowlen gedurende de zwangerschap
 

Bowlen tijdens de zwangerschap

Jouw gewrichten worden tijdens de zwangerschap losser en jouw zwaartepunt verschuift. Dus de bewegingen die bij het bowlen worden gebruikt, in combinatie met het gewicht van de bal, kunnen jouw rug belasten.

Het is een goed idee om een ​​lichtere bal te kiezen en goed op jouw lichaamshouding en bewegingen te letten. Sommige vrouwen gebruiken zwangerschapsgordels om hun gewicht te verdelen naarmate de zwangerschap vordert. Misschien vind je het handig als je aan het bowlen bent.

En als je bepaalde medische aandoeningen en zwangerschapsaandoeningen heeft – zoals pre-eclampsie, hartaandoeningen of placenta previa – of als je een tweeling draagt, overleg dan met jouw arts over het beste niveau van activiteit voor jouw toestand en stadium van de zwangerschap.

Bij elke activiteit tijdens de zwangerschap is het belangrijk om naar jouw lichaam te luisteren en met jouw arts te communiceren als je vaginale bloedingen, buikpijn, weeën of andere zorgwekkende symptomen begint te krijgen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief