Genieten van alcoholvrij bier

Ook als je zwanger bent, wil je blijven genieten. Alcohol past daar natuurlijk niet bij. Hou je van
bier, dan heb je geluk, want de keus is enorm op het gebied van alcoholvrij bier.

Alcoholvrij bier drinken tijdens de zwangerschap

 

Is alcoholvrij bier wel echt alcoholvrij?

Voordat we het over verschillende bieren en smaken gaan hebben is het goed te weten dat er verschil is tussen alcoholvrij bier en alcoholvrij bier…. Dat zit zo. In Nederland mag je een alcoholvrij bier alleen alcoholvrij noemen als er minder dan 0,1% alcohol in zit. In veel andere landen – zoals Duitsland – wordt een bier met minder dan 0,5% alcoholvrij genoemd. Toch goed om te weten.

 

Alcoholvrij bier als je zwanger bent

Ben je zwanger dan drink je natuurlijk geen alcohol. Toch wil je vast af en toe genieten en gezellig een glaasje meedrinken. Dat is geen probleem, want er zijn veel smaakvolle alcoholvrije bieren verkrijgbaar, gewoon in de supermarkt of bij de slijterij bij jou in de buurt.

 

Alcoholvrij bier wordt steeds populairder

Alcoholvrij bier is de snelst groeiende biersoort van de laatste jaren. Het drinkgedrag verandert. Bij Bierista zeggen we ‘Niet gieten, maar genieten’. Er wordt steeds vaker heel bewust gekozen om een bier met alcohol te drinken. Dat wordt dan ook vaak bestempeld als ‘een genietmoment’. Ook de keuze voor alcoholvrij bier wordt heel bewust gemaakt. Dat kan te maken hebben met bijvoorbeeld zwangerschap, maar ook omdat je met de auto bent of omdat je bewust kiest voor een drank met smaak en weinig calorieën.

 

De kwaliteit van alcoholvrij bier is zo ontzettend veel beter geworden

Door de groeiende belangstelling voor deze biercategorie zijn er steeds meer brouwers die een graantje willen meepikken en een alcoholvrij bier aanbieden. Dat heeft geresulteerd in een enorme boost op het gebied van zowel kwaliteit als zeker ook op het gebied van kwaliteit. Een paar jaar terug was het aanbod alcoholvrije bieren klein en na één slok verlangde je naar iets lekkers met meer smaak. Die tijden liggen inmiddels ver achter ons.

De technieken om alcoholvrij bier te brouwen en toch de smaak te behouden zijn enorm verbeterd. Die moderne technieken worden voor steeds meer brouwerijen beschikbaar. Onlangs nog opende Bavaria een geheel nieuwe brouwerij, die speciaal gebouwd is om alcoholvrije en alcoholarme bieren te brouwen. De recent gelanceerde Bavaria 0.0 Pilsener is qua smaak nauwelijks van een alcoholhoudend pils te onderscheiden. Datzelfde geldt voor Heineken 0.0, marktleider op het gebied van alcoholvrij pils in ons land en andere bekende merken als Hertog Jan 0.0 en Grolsch 0.0.

 

Alcoholvrije speciaalbieren die heerlijk zijn

Er zijn heel veel alcoholvrije pilseners verkrijgbaar. Het aantal speciaalbieren zonder alcohol neemt ook in rap tempo toe. Bavaria 0.0 IPA is bijvoorbeeld echt een topper als je van wat smaakvoller bier houdt met wat bitterheid en hopkarakter. Een ander voorbeeld is Palm 0.0. Ook dit milde speciaalbier is zeer smaakvol en alcoholvrij. Hou je van een verfrissende en dorstlessende Weizen, dan is Grolsch Weizen 0.0 een aanrader.

 

Alcoholvrij bier is caloriearm

Op bierista.nl vind je veel inspiratie. Ook is er een alcoholvrije Top 10. Let wel goed op of een
alcoholvrij bier inderdaad echt 0.0 alcohol heeft, of soms toch maximaal 0,5% alcohol bevat. De
opmars van alcoholvrije bieren zal zich de komende tijd zeker doorzetten. Niet alleen omdat de smaak sterk is verbeterd, maar ook omdat het weinig calorieën bevat en daardoor bij steeds meer mensen een geliefd alternatief voor suikerhoudende frisdrank.

Er is een wereld te ontdekken op het gebied van 0,0-bieren. Blijf proeven en blijf genieten!

——————————-
Geschreven door Alain Scherpers.

Alain Schepers is Bierista, biersommelier en oprichter van de bierwebsite Bierista.nl en Bierista Bieropleidingen.

Bierista.nl is een informatieve, inspirerende website met van alles over bier. Met de Bierista
Bieropleiding vergaar je een brede kennis over alle facetten van bier. Deze e-learning is een gewild cadeau-artikel voor particulieren en professionals. Na afronding van deze cursus heb je je officiële Bierista Bierdiploma en mag je jezelf Bierista, Meester in Bier noemen. Deze titel geeft je tal van voordelen, waaronder korting bij bieraankopen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief