Kan ik guave eten als ik zwanger ben?

Vruchten worden over het algemeen als uitstekend voor jouw gezondheid beschouwd, en ze zijn vooral goed als je zwanger bent. Guaves zijn vooral onder normale omstandigheden gunstig voor jouw gezondheid. Laten we in dit artikel zien hoe het eten van guaves onze zwangerschappen kan beïnvloeden.

guave
 

Guaves tijdens de zwangerschap

Het goede nieuws is dat guave een geweldige voedingsbron is, met een ruime hoeveelheid mineralen en vitamines die zouden helpen bij de gezonde ontwikkeling van je baby en ook bij het op peil houden van je gezondheid. Het bevat ook veel water en calorieën, en zal je dus helpen bij het bestrijden van hongergevoel zonder al te zwaar te worden. Ze zijn ook geweldig in het reguleren van stoelgang. In feite kunnen we doorgaan met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van guaves, maar hoe specifiek beïnvloeden ze de zwangere vrouw en haar kind?

 

Vol met voedingsstoffen

Om te beginnen zitten guaves vol met een verscheidenheid aan mineralen en vitamines. Ze bevatten ruime hoeveelheden vitamine C, B2, E en A. Afgezien hiervan zijn ze ook een zeer rijke bron van een verscheidenheid aan mineralen zoals koper, kalium, calcium, fosfor en mangaan. Al deze elementen zijn belangrijk bij de groei van de baby en de gezondheid van de aanstaande moeder.

 

Verhoogt de spijsvertering

De grote hoeveelheid vezels en water in een guave alleen zou de aanstaande vrouw ertoe moeten aanzetten om ze in haar dagelijkse voeding op te nemen. Elke zwangere vrouw weet dat ze elke dag worstelt met het toilet, geplaagd door constipatie en af ​​en toe diarree. Het water- en vezelgehalte in guaves helpt bij het stimuleren van het metabolisme, het verzachten van de ontlasting en het vergemakkelijken van de stoelgang.

 

Houdt de bloedsuikerspiegel normaal

Guaves helpen ook in grote mate bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit is cruciaal om de kans op zwangerschapsdiabetes te verkleinen, een relatief zeldzame maar uiterst gevaarlijke ziekte. Het heeft alle symptomen van diabetes, maar treft de vrouw alleen tijdens haar zwangerschap, en alle symptomen verdwijnen zodra het kind is geboren. Hoewel het zeldzaam is, is het zeer gevaarlijk voor zowel de moeder als de baby; het kan leiden tot vroeggeboorte, resulterend in miskramen, natuurlijke abortussen, doodgeboorten en onomkeerbare ontwikkelingsstoornissen bij de baby.

 

Bevat folaten

Guaves zijn erg rijk aan absorberend zuur. Het bevat veel micronutriënten zoals foliumzuur en vitamine B9. Beide elementen zijn erg goed voor de zich ontwikkelende baby, wat ervoor zorgt dat de neurologische, cardiovasculaire en bloedsomloop van de baby zich soepel en zonder storingen ontwikkelt. Voldoende inname van foliumzuur zorgt er ook voor dat de baby niet opgroeit met ontwikkelingsstoornissen in de neurale buis of de wervelkolom.

Kortom, guaves zijn buitengewoon gunstig voor jou tijdens jouw zwangerschap. Er is niets mis mee, en het wordt zelfs ten zeerste aanbevolen om guaves in jouw dagelijkse voeding op te nemen. Eet ze los of gemengd met je ochtend havermout, of in fruitsalade. Ze zijn erg vullend en zullen je hongergevoel effectief op afstand houden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief