Mag je koriander eten als je zwanger bent?

Er zijn meerdere kruiden die je in gaten moet houden tijdens de zwangerschap. Koriander is er daar niet eentje van want je mag koriander gewoon eten als je zwanger bent. Wel is het belangrijk dat je koriander, wanneer je deze zelf verbouwd in een moestuin, om deze goed te wassen voor je het eet.

zwangerschap koriander

 

Koriander wassen als je zwanger bent

Het wassen van kruiden en groente uit een moestuin is iets dat met zorg moet gebeuren. Dit omdat het risico op de toxoplasmose parasiet aanwezig is. Was daarom koriander 20 seconden onder lauw water voordat je het eet wanneer je zwanger bent. De toxoplasmose parasiet is niet schadelijk voor jou maar mogelijk wel voor jouw ongeboren kind.

 

Het eten van koriander tijdens de zwangerschap

Koriander is een smaakmaker die veelal wordt gebruikt in soepen en sauzen. Vooral favoriet in gerechten uit het Midden-Oosten, Aziƫ en India. Naast smaak heeft koriander nog meer voordelen. Ook tijdens de zwangerschap. Ik ben ervan overtuigd dat wat goed is voor jou ook goed is voor de baby die groeit in jouw buik. Je bent immers de toevoer van bouwstoffen voor jouw ongeboren baby.

 

Gezondheidsvoordelen van koriander

Koriander kan de bloedsuikerwaarde verlagen door activering van bepaalde enzymen. Dit verlaagt dus de kans op diabetes. Ook is koriander goed voor je hart en verlaagt het je bloeddruk. Daarnaast zit koriander boordevol antioxidanten die de immuniteit bevorderen, geheugen verbeteren en hersenontsteking verminderen. Een fijne bijkomstigheid voor zwangere vrouwen is dat het ook helpt tegen spijsverteringsklachten en de kansen verkleint op voedselvergiftiging en ziekteverwekkers zoals salmonella. Overigens is koriander ook goed voor de huid. Zo kan het helpen bij lichte huiduitslag en effecten van de zon. Misschien dus ook tegen een zwangerschapsmasker?

 

Conclusie: het eten van koriander wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap

Koriander is toegestaan tijdens de zwangerschap. De enige voorwaarden is dat het vrij is van de toxoplasmose parasiet. Koriander is een fijne smaakmaker en biedt tevens veel gezondheidsvoordelen. Deze kunnen tijdens de zwangerschap veel voordelen bieden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief