Ansjovis mag je eten als je zwanger bent, alleen niet rauw

Hou je van ansjovis? En ben je zwanger? Dan val je in de prijzen want ansjovis kun je gewoon eten gedurende de zwangerschap. Er zijn echter wel een paar spelregels verbonden aan het eten van ansjovis. Hieronder lees je wanneer je de ansjovis lekker kan opeten en wanneer je het beter kan laten staan als je zwanger bent.

Zwanger ansjovis eten

 

Rauwe ansjovis eet je niet als je zwanger bent

Een inkoppertje misschien maar rauwe ansjovis mag je niet eten als je zwanger bent. Hoewel vis gezond voor je is kan rauwe vis bacteriën bevatten die alleen gedood worden tijdens verhitting. Deze bacteriën kunnen een risico zijn voor jouw zwangerschap. Laat deze dus liever staan.

 

Ansjovis uit een vacuüm verpakking

Ook het eten van ansjovis uit een vacuümverpakking raden wij af. Juist in een vacuümverpakking is er kans op een listeria bacterie doordat deze langere tijd in de koeling liggen. Andere varianten van ansjovis zijn ook lekker en wel veilig gedurende jouw zwangerschap.

 

Ansjovis uit blik zijn een goede keuze als je zwanger bent

Aangezien ansjovis in blik gepekeld of gezout worden blijven ze houdbaar. Daardoor zijn ze ook nog eens beschermd tegen bacteriën. Kies als je zwanger bent dus voor ansjovis uit blik in plaats van een plastic verpakking.

 

Gebakken ansjovis gedurende de zwangerschap

Het bakken van ansjovis in een gerecht is de meest veilige keuze van allemaal tijdens de zwangerschap. Zo kan je er zeker van zijn dat alle mogelijke bacteriën gedood worden tijdens het verhitten. Verhitting is de beste vriend van alle zwangere vrouwen, niet van bacteriën.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief