Oliebollen eten als je zwanger bent

In de laatste dagen van het jaar zijn ze niet aan te slepen, oliebollen. Zwanger mag je gewoon genieten van oliebollen dus dat is feest. Geniet zoveel mogelijk van de laatste dagen van het jaar en neem af en toe een oliebol.

Oliebollen tijdens zwangerschap
 

Mag je oliebollen eten als je zwanger bent?

In oliebollen zit in principe niks dat je niet mag eten tijdens de zwangerschap. Je kan er dus met een gerust hart van genieten. Ik zeg in principe omdat er ook een variant van oliebollen bestaat waarin bier wordt verwerkt tijdens het bakproces. Hoewel sommige adviezen claimen dat je deze gewoon kan eten omdat de alcohol verdampt tijdens het bakken blijkt dit niet juist te zijn. Vermijd dus oliebollen die gemaakt zijn met bier.

 

Oliebollen redden je tijdens oud en nieuw

Het is moeilijk de laatste dagen van het jaar om zwanger te zijn. Zoveel leuke feestjes met zoveel eten en drinken dat je niet mag. Kerst was zwaar met al dat lekkers dat je aan je voorbij moest laten gaan. Oud en Nieuw staat bol van de alcohol en jij zit aan je alcoholvrije wijn of frisdrankje. Gelukkig staan de oliebollen op tafel. Die mag je gewoon lekker opeten. Geniet er dus van!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief