Een gezond zwangerschapsdieet in de zomer

Heet, vochtig en zwanger. Zwangerschap kan de zomer heter doen lijken. Maar het volgen van een paar eenvoudige richtlijnen kan je koel houden. Trek je zomerse zwangerschapsjurk aan en geniet van de warmste dag met deze zomerse voedingsmiddelen die gezond zijn voor jou en je baby.

Zomervoeding
 
Ontdek welke gezonde voedingsmiddelen je deze zomer aan jouw dieet kunt toevoegen.

 

1. Vers fruit

Vers fruit moet altijd bovenaan jouw zwangerschapsdieet staan. Ze zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en zitten boordevol vezels, wat belangrijk is voor een gezond zwangerschapsdieet. Een plakje watermeloen of een bakje met citrusvruchten voorziet je baby niet alleen van vitamines en mineralen voor de groei, maar houdt je ook fris en gehydrateerd. Gehydrateerd blijven houdt je geheugen scherp en je humeur stabiel. Het helpt ook om jouw lichaam koel te houden (door te zweten) tijdens hete zomermaanden.

Vezelrijk vers fruit dat boordevol essentiële voedingsstoffen zit, vindt zijn plaats tijdens de zwangerschap in zomervoeding. Een schijfje watermeloen of een bakje smakelijke, pittige citrusvruchten staan erom bekend een paar vitamines en mineralen aan het dieet toe te voegen. Hydratatie is gerelateerd aan een scherp geheugen en stabiliteit, met een extra frisheid.

 

2. Salades met donkere bladgroenten

De zomer is de beste tijd om van een bakje salade te genieten. En het is een slimme maaltijdkeuze tijdens de zwangerschap. De verse en kleurrijke groenten in je salade kunnen zelfs een extra smaak toevoegen aan je eenvoudige maaltijd. Een bakje salade met verse groene bladeren, wortelen, tomaten, komkommers en bieten is niet alleen goed voor je baby, maar ook gezond voor jou. Elke groene bladgroente is een gezonde keuze tijdens de zwangerschapsperiode, maar spinazie is een krachtpatser als het gaat om superfoods. Het bevat echt hoge niveaus van foliumzuur, waardoor de kans op geboorteafwijkingen wordt verkleind. Het bevat ook een behoorlijke hoeveelheid babyvriendelijke voedingsstoffen die essentieel zijn tijdens de zwangerschap.

 

3. Yoghurt

‍Yoghurt is rijk aan kalium, calcium, proteïne en vitamine B 12, wat essentieel is voor de goede groei en ontwikkeling van jouw baby. Het zorgt ook voor een verkoelend effect op jouw lichaam en een evenwichtig waterpeil in het lichaam. Het helpt de darmintegriteit te behouden, constipatie te voorkomen en ook voor het voeden van een gezonde bacteriële flora.

 

4. Soepen en verse sappen

Soepen en sappen zijn de heerlijke en gezonde aanvulling op jouw zwangerschapsdieet. Gekoelde zomersoepen en verse vruchtensappen zijn niet alleen lekker, maar ook een verfrissende optie voor de zomer. Het zit boordevol voedingsstoffen en is gemakkelijk te maken. Let op, het gaat hier om vers gemaakte vruchtensappen. Niet de voorverpakkingen uit de supermarkt, die zitten boordevol suikers.

​ 

5. Water

De gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft, is door een grote fles water naast je te houden. Tijdens de zwangerschap heeft jouw lichaam meer water nodig om aan de eisen van jouw veranderende lichaam te voldoen. Het houdt je gehydrateerd, houdt de hitte tegen, brengt het vloeistofniveau in het lichaam in balans, spoelt gifstoffen weg, helpt je groeiende baby nieuwe cellen aan te maken en vermindert het risico op een vroege bevalling. Dus vul je waterfles en neem hem overal mee naartoe.​

Munt is een geweldige toevoeging aan water, omdat het ook een verkoelend effect heeft door receptoren in onze huid te activeren. Je kunt het aan water toevoegen of muntvriendelijke producten gebruiken om langer koel te blijven. Dit zijn enkele van de beste zomervoedingen voor zwangere vrouwen. Deze voedingsmiddelen bieden niet alleen essentiële voedingsstoffen voor de gezonde groei en ontwikkeling van uw baby, maar houden jouw lichaam ook koel en gehydrateerd.

Focus deze zomer op het balanceren van het vloeistofpeil van je lichaam en om je baby gezond en fit te houden. Als je al deze voedingsmiddelen aan jouw zwangerschapsdieet toevoegt, kun je de hitte heel goed negeren en weer genieten van de opwinding van het wachten op de komst van jouw baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief