Quiz: Chinese geslachtsvoorspeller

Jongen of meisje? Gebruik de Chinese Geslachtsvoorspeller om het geslacht van de baby te voorspellen. Ontdek nu wat het geslacht van jouw baby is.

Nieuwsbrief

Geslachtvoorspeller

 

De Chinese manier om het geslacht van jouw baby te voorspellen

Nadat je hebt ontdekt dat je zwanger bent, is de volgende spannende mijlpaal het ontdekken of de baby een jongen of een meisje is. Genetische tests of een echografie kunnen je officiële resultaten opleveren, maar er zijn veel verhalen over oude dametjes die gewoon voor de lol manieren bieden om het geslacht van de baby te voorspellen, zoals het onderzoeken van jouw verlangen naar zwangerschap (snoep voor meisjes, zout en zuur voor jongens), het analyseren van de positie van je babybuik (hoog voor meisjes, laag voor jongens) of een ring aan een touwtje boven je buik zwaaien (heen en weer voor meisjes, in cirkels voor jongens). Geen van deze methoden geeft echt inzicht met enige mate van nauwkeurigheid, maar er is één optie waarvan sommige mama’s denken dat die meer weegt dan de verhalen van andere oude vrouwen: de Chinese Geslachtsvoorspeller.

Is het een oud Chinees geheim? De Chinese geslachtsvoorspeller zou gebaseerd zijn op I Tjing, of het ‘Boek der Veranderingen’, en vertrouwt op de vijf elementen, Yin en Yang en de acht trigrammen.

Een legende zegt dat de meer dan 300 jaar oude Chinese geslachtskaart werd gebruikt door de keizerlijke familie uit de Qing-dynastie voor de geslachtsselectie van zonen, die de voorkeur kregen vanwege het werk en het geld dat ze hun gezin konden bieden, evenals voor het voortzetten van de familie afstamming. Een ander verhaal zegt dat de Chinese Geslachtsvoorspeller werd gevonden in een oude koninklijke tombe. Maar met wat meer graafwerk en getuigenissen van hedendaagse experts konden we geen hard bewijs vinden om beide geschiedenisverhalen te ondersteunen.

 

Hoe nauwkeurig is de Chinese Geslachtsvoorspeller?

Omdat de oorsprong zo twijfelachtig is als ze zijn, is het moeilijk om de nauwkeurigheid van de Chinese Geslachtsvoorspeller te beoordelen met meer vertrouwen dan een standaard 50% kans voorspelling. Sommigen zeggen dat de Chinese Geslachtsvoorspeller 90 procent nauwkeurig is, maar het onderzoek en de gerelateerde wiskunde bevestigen die statistieken niet helemaal. In feite hebben de weinigen die een diepere duik hebben gemaakt in het bestuderen van de Chinese Geslachtsvoorspeller, aangetoond dat de nauwkeurigheid slechts vijf procent hoger is en zo hoog als 55 procent is, waardoor het ongeveer net zo betrouwbaar is als een toss.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief