Wanneer moet je mensen vertellen dat je zwanger bent

“Ik ben een gezonde 20-jarige tijdens mijn eerste zwangerschap, en ik wil gewoon mensen vertellen dat ik in verwachting ben. Wanneer moet je mensen vertellen dat je zwanger bent en moet je echt wachten tot je tweede trimester om te delen? “

Wanneer vertellen dat je zwanger bent
 
Gefeliciteerd met het grote nieuws! Het is echt moeilijk om dit geheim te houden als je het gewoon vanaf het dichtstbijzijnde dak wilt schreeuwen. De meeste toekomstige moeders wachten met het delen van hun nieuws tot na week 13 van de zwangerschap, wanneer het risico op een miskraam ver afneemt. Maar dat betekent niet dat je dat moet doen. Sommige aanstaande moeders hebben zelfs het gevoel dat ze, als ze met een zwangerschapsverlies worden geconfronteerd, de steun van naaste familie en vrienden willen. Als dat ook voor jou geldt, waarom zou je het babybulletin dan niet zo snel mogelijk uitzenden?

Als je echter een beetje nerveus bent om je nieuws te vroeg te onthullen, bedenk dan dat gezonde vrouwen beginnen met een lager percentage miskramen dan andere toekomstige moeders, omdat ze niet zo kwetsbaar zijn voor de infecties en ziekten die kunnen problemen veroorzaken tijdens de vroege zwangerschap. Je verlaagt ook het risico op een miskraam door niet te roken, te drinken of drugs te gebruiken. Dus als je gezond bent, heb je misschien echt minder reden om de volledige, pijnlijke 13 weken te wachten om mensen te vertellen over de baby in je buik.

 

Vertel jouw partner dat je zwanger bent

Ongeacht de statistieken – of wat andere aanstaande moeders doen – het is aan jou wanneer je mensen vertelt dat je zwanger bent. Je hebt het nieuws waarschijnlijk al met je partner gedeeld (zo niet, geef hem of haar dan een idee voordat je een woord tegen iemand anders zegt). Vraag aan jouw partner wanneer je mensen moet vertellen dat je zwanger bent, en spreek een plan af.

Begin misschien door het nieuws alleen te delen met naaste familieleden of vrienden die een geheim kunnen bewaren. Ze zijn misschien enthousiast om het woord te verspreiden, dus zorg ervoor dat je – in niet mis te verstane bewoordingen – zegt dat deze informatie geclassificeerd is en dat ze het aan niemand kunnen vertellen totdat je groen licht geeft.

 

Hoe vertel je op je werk dat je de zwanger bent?

Ga voorzichtig te werk als het om collega’s gaat – jouw manager zou de eerste in jouw kantoor moeten zijn die het weet (en als je niet helemaal zeker weet hoe je het onderwerp moet aansnijden, kunnen deze tips om jouw baas te vertellen dat je zwanger bent, helpen. ).

Als je er bijzonder trots op bent om zwanger te zijn (natuurlijk!) En het op dit moment aan iemand – wie dan ook – te vertellen, deel je geheim dan met een vreemde in de bus. Wie weet, misschien krijgt je zelfs een stoel!

Voor jouw gelukkige aankondiging is het het juiste moment, wanneer jij het maar wilt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief