Zwangerschap Nacho’s boordevol vezels, calcium, proteïne en foliumzuur
Ik hou van nacho’s en vrouwen die zwanger zijn schijnen er ook gek op te zijn. Een lekkere snack voor tussendoor die niet helemaal gezond is, het is immers chips, maar wel vol zit met belangrijke voedingsstoffen voor de zwangerschap.
Nacho’s eten als je zwanger bent
Je dacht waarschijnlijk niet dat iemand nacho’s zou aanbevelen als gezonde voeding terwijl je zwanger bent. Het klinkt ongeveer net zo waarschijnlijk als jouw verloskundige je aanbeveelt om door de McDrive te rijden. Maar geloof het of niet, deze nacho’s zijn eigenlijk gezond. Vol met vezels, calcium, proteïne en foliumzuur, hier is hoe je het gevoel krijgt dat je ongezond snacked zonder echt buiten je boekje te gaan.
Ingrediënten:
- Een zak nacho (maïs)chips
- 1/3 kopje kidney bonen
- 2 eetlepels gehakte olijven
- 1/4 kopje geraspte kaas met verlaagd vetgehalte
- 1/2 kopje gesneden sla naar keuze
- 3/4 kopje gehakte tomaten
- 1/3 kopje verse salsa
- 1/2 kopje vetvrije Griekse yoghurt
Bereiding:
- Leg de nacho chips met kidney bonen, olijven en geraspte kaas op een bakplaat.
- Bak ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden of eigenlijk tot de kaas is gesmolten.
- Top met geraspte sla, tomaten, salsa en Griekse yoghurt.
- Genieten