Zoete pasta met gehakt en vol met groente

Pasta. Wij zijn er dol op en het liefst stoppen wij er zoveel mogelijk groente in. Toen wij de volgende combinatie maakte merkte wij dat we een pasta hadden gemaakt die een zoete bijsmaak had en daarmee is dit een van onze favorieten geworden.

Buiten dat wij deze pasta heel lekker vinden zit deze pasta ook vol met goede bouwstoffen tijdens de zwangerschap. Zo zit er in de courgette een hoog gehalte aan vezels, vitamines en mineralen. Magnesium en vitamine B11 (foliumzuur) zijn sterk vertegenwoordigd in de courgette en de courgette werkt ook nog eens bloeddrukverlagend. Het gehakt en de mozzarella werken mee met de inname aan eiwitten en fosfor. Daarnaast heeft het gehakt een positief effect op de vitamine C en de mozzarella op calcium, maar bovenal is het gewoon een heel lekker gerecht en makkelijk om te maken.

 

Wat heb je nodig voor Zoete pasta met gehakt en vol met groente?

  • 400 gram gehakt
  • Penne
  • 1 courgette
  • Bakje champignons
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 8 Cherrytomaatjes
  • 16 mozzarella balletjes (let op! gemaakt van gepasteuriseerde melk)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 zakje kruiden voor macaroni of spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie

 

 

Hoe bereid je Zoete pasta met gehakt en vol met groente?

  1. Maak de penne klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snij de courgette door de helft en maak er plakjes van
  3. Snij de ui fijn
  4. Snij de paprika en champignons in blokjes
  5. Bak de gehakt in een wok met de olijfolie en voeg hierin de ui toe
  6. Zodra het gehakt enigszins van kleur is veranderd kunnen de champignons en paprika toegevoegd worden
  7. Voeg na twee minuten de courgette toe
  8. Voeg na ongeveer een minuutje de tomatenpuree toe
  9. Voeg daarna het zakje kruiden voor macaroni of spaghetti toe en voeg slechts een scheutje water toe (veel minder dan wat verteld wordt op de verpakking)
  10. Plaats daarna de mozzarellaballetjes en cherrytomaatjes erin en laat het geheel zachtjes pruttelen onder af en toe roeren
  11. Zodra mozzarella begint te smelten is het gerecht klaar om te serveren