Maandverband voor na de bevalling

Als je van plan bent om een baby te krijgen of er net een hebt gehad, maak dan dit bijzondere maandverband nu alvast! Bedekt met aloë vera, toverhazelaar en lavendelolie, zijn ze de beste maandverbanden voor na de bevalling om te helpen bij genezing en ontspanning.

Maandverband na de bevalling
 

Wat zijn deze bevallingsmaandverbanden?

Het zijn in wezen zelfgemaakte koude kompressen voor jouw damesgedeelte. Deze maandverbanden zijn het beste omdat ze bedekt zijn met aloë vera, toverhazelaar en lavendelolie. Alles bij elkaar verminderen deze pijn EN ze helpen je sneller te genezen.

Een kussentje dat koud, rustgevend en genezend is voor nieuwe mama’s om te gebruiken na de vaginale bevalling.

Ik ga nu niet in op de essentiële details van de ongemakken na de bevalling. We zullen gewoon zeggen dat het pijn doet. Gelukkig maak je er een paar in een half uurtje en daar zal je blij mee zijn na de bevalling.

 

Bevroren maandverband na de bevalling

Dus als je een baby gaat krijgen, raad ik je ten zeerste aan deze van tevoren te maken, zodat ze bij thuiskomst voor je klaar staan. Als je zwanger bent maar de bevalling duurt nog even, dan zou ik deze alvast op jouw checklist zetten voor de bevalling. Als je een goede vriend of familielid hebt die een baby krijgt, maak er dan een paar voor ze en ze zullen voor altijd van je houden. Ik maakte er aanvankelijk ongeveer 30, maar dat was maar genoeg voor ongeveer een week, dus ik maakte daarna nog een batch van 30. Het is aan jou om te kiezen hoeveel je er wilt maken.

 

Benodigdheden om bevallingsmaandverband te maken:

  • Grootste maandverbanden die je kunt vinden
  • Toverhazelaar
  • Aloë Vera
  • Essentiële olie van lavendel

 

Hoe maak je bevallingsmaandverband?

  1. Pak een paar maandverbanden per keer gedeeltelijk uit, maar verwijder de wikkel niet. Verdeel aloë vera royaal op en neer over de hele maandverband. Doe niet alleen het middelste gedeelte – spreid het verder uit, bijna tot aan de onderkant van het maandverband.
  2. Giet ongeveer een theelepel toverhazelaar in het midden.
  3. Voeg een paar druppels lavendelolie toe. Vouw de maandverbanden weer op tot hoe ze waren en plak ze in een plastic zak en vries ze in.
  4. Haal ze een voor een uit de vriezer en laat ze voor gebruik twee of drie minuten ontdooien.
  5. Dit wordt regelmatig geroemd als de beste maandverbanden voor na de bevalling en geboorte. De postpartumpijn is maar een kleinigheid in vergelijking met de vreugde die je ervaart als je je lieve baby in je armen houdt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief