Wat is strippen bij bevalling?

Strippen bij een bevalling is een medicijnvrije manier om te helpen bevallen als je de uitgerekende datum overschrijdt.

Strippen tijdens zwangerschap
 
Als jouw baby maar een paar dagen te laat is, hoeft je je geen zorgen te maken. Maar als jouw zwangerschap langer dan 41 weken duurt, is er een hoger risico op doodgeboorte, hoewel de meeste baby’s gezond blijven.

Jouw verloskundige zal waarschijnlijk met je praten over jouw opties om de bevalling uit te voeren tijdens jouw prenatale bezoek van 38 weken, inclusief strippen. Het strippen kan een natuurlijke bevalling opwekken, maar er is geen garantie dat het zal werken.

 

Wat gebeurt er tijdens het strippen bij een bevalling?

Dit lijkt een beetje op een intern onderzoek en duurt niet lang. De verloskundige steekt een vinger in de baarmoederhals en maakt een cirkelvormige of vegende beweging met de vingers. Het doel is om de zak rond jouw baby te scheiden van de baarmoederhals en natuurlijke bevalling op gang te brengen.

Het strippen kan ongemakkelijk zijn en kan wat lichte bloeding veroorzaken, maar het maakt het ook waarschijnlijker dat je op natuurlijke wijze zult bevallen.

Je moet het strippen aangeboden krijgen tijdens jouw prenatale afspraken van 40 weken en 41 weken tijdens jouw eerste zwangerschap of jouw afspraak van 41 weken als je eerder een baby hebt gehad. Als de bevalling hierna niet begint, kun je om nogmaals strippen om de bevalling op te wekken vragen.

Je hoeft niet te strippen als je niet wilt. Er zijn nog andere dingen die je op natuurlijke wijze kunt proberen te bewerkstelligen, hoewel geen van deze medisch bewezen is.

Je kunt ook ingeleid worden. Dit betekent kunstmatig opwekken van de wee├źn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief