Virtuele babyshower tijdens coronacrisis

Traditionele babyshower krijgt een virtuele draai terwijl het land de coronaviruspandemie bestrijdt met sociale afstandsmaatregelen. Van hoe je de perfecte video-hangout organiseert tot welke spelletjes je moet spelen, lees hier hoe je je feest op afstand onvergetelijk kunt maken.

Babyshower tijdens coronacrisis
Van drive-by verjaardagsoptochten tot virtuele afstudeerceremonies, iedereen is op zoek naar innovatieve manieren om tegelijkertijd sociale afstandelijkheid te vieren en te oefenen. Babyshowers zijn niet anders. Connection ziet er tegenwoordig heel anders uit, dus moeders en toekomstige vaders vinden het niet gemakkelijk om iets te vieren.

Maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat de show doorgaat – virtueel. Virtuele babyshowers zien er anders uit, maar je zult nog steeds de liefde en opwinding van je bezoekers voelen. Het zal je misschien verbazen hoeveel ‘aanwezigheid’ je kunt voelen met behulp van moderne technologie, en je gasten zullen graag samen tijd doorbrengen en je vieren.

Laat je inspireren door deze leuke virtuele babyshower ideeën die zorgen voor een onvergetelijk feest.

 

Kies een virtuele “locatie”

Als je via videoconferenties in contact wilt komen met jouw gasten, overweeg dan welk platform het beste werkt voor uw publiek. Drie manieren om een ​​live babyshower te hebben waar mensen in realtime aan kunnen deelnemen, zijn via Zoom, Facebook Live of Google Hangouts. Andere opties zijn Skype en WhatsApp.

Als jouw feest plaatsvindt op Zoom, maak dan van de gelegenheid gebruik om een ​​aangepaste achtergrond toe te voegen. (Ga naar de pijl-omhoog naast de knop ‘Video stoppen’ in de linkerbenedenhoek van het scherm en klik vervolgens op ‘Virtuele achtergrond kiezen’.) Gebruikers van het platform zijn ook dol op de knop ‘Mijn uiterlijk bijwerken’, die een gladmakende, verhelderende filter op uw gezicht.

Bezorgd over privacy? Je kunt je instellingen aanpassen, zodat alleen degenen die je uitnodigt om mee te doen, kunnen kijken en reageren.

 

Druk op ‘opnemen’ voor een instant aandenken

Vieren op een videoplatform biedt ook nog een ander leuk voordeel: de meeste hebben de mogelijkheid om op te nemen, zodat je het moment kunt herdenken. Vraag de aanwezigen toestemming om het evenement op te nemen. Wat een geweldige herinnering voor de ouders om op terug te kijken – en te delen met hun nieuwe baby.

 

Kies oude en nieuwe spelletjes om samen te spelen

Er is geen reden om het gevoel te hebben dat je boeiende babyshower-spellen moet missen omdat je elkaar niet persoonlijk ontmoet. Veel van de klassieke babyshower spelletjes kunnen worden gespeeld via Skype, Google Hangouts, etc. zoals het meten van de buik en het plaatsen van weddenschappen op de uitgerekende datum en het gewicht. Maar je kunt ook dingen opfleuren met een aantal online games zoals het tekenspel skribbl die iedereen op afstand op zijn eigen scherm kan spelen.

Een andere coole tool om te overwegen tijdens het spelen: Slido, dat compatibel is met videoconferentieplatforms zoals Zoom en Skype en waarmee mensen aan gasten kunnen meewegen met vragen of peilingen afnemen. Alleen omdat je niet in dezelfde kamer bent, wil nog niet zeggen dat je de kersverse ouders niet kunt testen hoeveel ze weten over baby’s. Met Sildo kunnen gasten leuke vragen typen om het stel te ondervragen. Bovendien kunnen ze niet vals spelen omdat ze live voor de camera zijn!

En als je van plan bent om vooruit te plannen, overweeg dan om bepaalde vervolgactiviteiten, zoals bingo of bijpassende spellen, af te drukken en naar gasten te sturen. E-mail werkt ook! Een feestelijke twist voor je bingospel: op de kaarten kunnen actuele items worden afgedrukt, zoals ‘Ik heb een hond op de achtergrond’ of ‘Ik draag een chique shirt en joggingbroek tijdens dit videogesprek’.

Ontwerp een creatief drankje of gerecht

Een kenmerkend drankmenu – denk aan een mocktail en een cocktail voor gasten die het niet verwachten – zorgt voor een gedenkwaardig detail op elk feest. Je kunt het plezier nabootsen door van tevoren op een recept te landen en het naar gasten te sturen, zodat ze het thuis kunnen bereiden en iedereen er samen van kan genieten.

Een speciale babyshower-snack, aperitief of dessert kan dezelfde functie hebben. Houd wel rekening met de mogelijk beperkte voorraadkasten van gasten en streef naar gemeenschappelijke ingrediënten die mensen eerder bij de hand hebben, zoals kaas, groenten of crackers.

 

Wijs taken van tevoren toe

Als het gaat om het runnen van het spelgedeelte van het feest, is het belangrijk dat mensen klaarstaan ​​om te gaan, zelfs persoonlijk, maar vooral wanneer je het online viert. Je kunt vrienden vragen om elk een rol te spelen bij het uitvoeren van de douchegames. Misschien hebben de aanstaande grootouders bijvoorbeeld de leiding over Bingo. En de zussen leiden verschillende rondes van ‘Raad het liedje’, waarin je een afspeellijst maakt met nummers met ‘Baby’ in de titel, zoals Britney Spears ‘Baby One More Time’ of The Ronettes ‘Be My Baby’ en de eerste gast die het liedje raadt (misschien via de Zoom-chatbox) wint.

 

Laat iedereen zich mooi aankleden

De meesten van ons brengen onze dagen door in yogabroeken en huispakken – en aanstaande ouders zullen zeker meer dan ooit met comfortabele kleding rondlopen. Maar een virtuele babyshower biedt de mogelijkheid om je te verkleden, als de eregast dat wil. Dat geeft net even wat meer een feestelijk gevoel.

 

Open geschenken zoals je gewoonlijk zou doen

De babyshower van de aanstaande moeder hoeft niet te veranderen alleen omdat een feest virtueel is. Iedereen kan gewoon van tevoren cadeaus sturen, precies kopen wat je wilt uit je online verlanglijstje, en je kunt ze live openen tijdens de online babyshower. Net zoals je zou doen tijdens een traditionele bijeenkomst, doe je er goed aan een vaste persoon aan te wijzen om bij te houden wie wat heeft geschonken.

 

Overweeg entertainment mogelijkheden

Alleen omdat je online meet in plaats van op een traditionele locatie, betekent niet dat je geen live-entertainment kunt hebben. Nodig een artiest uit om virtueel mee te doen. Je zou een muzikant kunnen inhuren, een karikaturist die gasten kan schetsen, een dans-, meditatie- of yogaleraar om een ​​snelle routine te leiden, of een tarotkaartlezer of astroloog om een ​​handvol gastenlezingen te doen.

 

Laat gasten het podium betreden

Vraag de aanwezigen om een ​​stukje advies, een herinnering of gewoon een leuke boodschap tijdens het feest. Niet iedereen zal zich op zijn gemak voelen om veel op video te praten, dus als je een moment creëert heeft iedereen de gelegenheid om een ​​beetje te praten met de aanstaande moeder.

 

Geef een Drive-by Babyshower

Overweeg naast jouw online babyshower, of als alternatief, om gasten uit te nodigen voor een sociale groet. Versier je huis met alles wat met baby te maken heeft, inclusief schattige tuinborden, of laat je familie / vrienden het doen. Vraag mensen om op een bepaald tijdstip langs te komen en laat mensen voorbij rijden.

Ook op deze manier kun je nog steeds geschenken en gunsten uitwisselen. Zet een tafel neer vol met individueel verpakte traktaties zodat jouw gasten er een voor een eentje in ontvangst kan nemen. Zorg er ook voor dat je een overdekte plek hebt voor cadeaus, want iedereen verdient een leuke babyshower.

 

Een babyshower is meer dan alleen een feestje

Misschien nog belangrijker dan het feest zelf, is hoe geliefden nu en in de komende maanden er zijn voor de toekomstige ouders. Onthoud dat de behoefte van een nieuwe ouder aan ondersteuning voortduurt. Deze pandemie zal eindigen, en we zullen elkaar weer persoonlijk kunnen zien. Misschien moet de babyshower virtueel zijn, maar over een paar maanden kun je een babyshower in het vierde trimester hebben waar mensen langskomen, hulp in huis , neem diepvriesmaaltijden mee en, belangrijker nog, herinner de nieuwe ouders eraan dat ze nog steeds niet alleen zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief