Honing Spek Salade

Koken hoeft niet lang te duren en soms heb je gewoon weinig tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Ook als je zwanger bent. Om ervoor te zorgen dat je dan toch voldoende groente binnen krijgt zou je kunnen kiezen voor een honing spek salade. De basis bestaat namelijk uit spinazieblaadjes en dat betekent dat je alvast voldoende groente binnenkrijgt. Je hoeft ze niet te koken dus dat bespaart je al heel wat tijd. Het ontbijtspek bak je wel en dat doe je bij voorkeur in kokosolie.

Dit geeft wat warmte aan het gerecht en zorgt ervoor dat het zowel in de winter als in de zomer gegeten kan worden. Veel mensen raden spek eten af omdat het vet is en omdat er nitriet in zit als conserveringsmiddel. Toch is het eten van spek goed wanneer je zwanger bent. Spek helpt namelijk bij de hersenontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap.

Natuurlijk is het niet goed om elke dag spek te eten maar met beleid heeft het absoluut goede eigenschappen. Verder voeg je geitenkaas en walnoten toe. Geitenkaas voor de calcium en walnoten brengen onder andere omega 3 vetten en eiwitten. Zowel calcium als omega 3 vetten worden beter opgenomen tot je lichaam wanneer er kokosolie wordt genuttigd tijdens dezelfde maaltijd. Als laatste voeg je wat honing toe voor de smaak. Werkelijk waar, ik denk dat je in 5 minuten kan eten. De snelle hap die ook nog eens heerlijk smaakt. Eet smakelijk!

Twijfel je over het eten van (geiten)kaas als je zwanger bent? Stel jezelf gerust en ontdek welke kazen wel geschikt zijn om te eten als je zwanger bent.

 

Wat heb je nodig voor een Honing Spek Salade?

 • Spinazieblaadjes
 • Ontbijtspek
 • Walnoten
 • Geitenkaas (kies gepasteuriseerde)
 • Honing
 • Kokosolie, olijfolie of boter

 

Hoe maak je een Honing Spek Salade?

 1. Was de spinazieblaadjes goed schoon en plaats ze in de kom
 2. Bak ondertussen in kokosolie het ontbijtspek aan beide kanten kort aan
 3. Plaats het gebakken ontbijtspek op de spinazieblaadjes
 4. Snij of verkruimel de geitenkaas over de spinazieblaadjes
 5. Gooi een handje walnoten erover
 6. En als laatste schenk je wat honing over de salade. Eet smakelijk!

 

Optionele toevoeging aan Honing Spek Salade

Lekker met een broodje erbij of wat boterhammen met geitenkaas wellicht. In brood zitten koolhydraten die niet heel erg goed vertegenwoordigd zijn in de salade. Koolhydraten geven je energie en dat kan je tijdens je zwangerschap goed gebruiken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief