Walnoten de gezondste noten die er zijn voor zwangere vrouwen

Tijdens de zwangerschap heb je behoefte aan meer vitamines en mineralen voor de groei en ontwikkeling van de baby. Deze vitamines en mineralen kan je halen uit heel veel verschillende producten. Er zijn voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenen van de baby bijvoorbeeld vetzuren. Ook in walnoten zitten deze vetzuren.

In walnoten zitten heel veel gezonde voedingsstoffen die van belang zijn voor de baby tijdens de zwangerschap. Een van deze voedingsstoffen zijn dus vetzuren, daarnaast zitten er in walnoten ook antioxidanten. Walnoten hebben zelfs zoveel antioxidanten dat andere noten vaak nauwelijks maar de helft aan het aantal antioxidanten bevat. Dit maakt van de walnoot een gezonde noot en volgens onderzoek hoef je maar 7 walnoten per dag te eten om te profiteren van al het goede wat een walnoot biedt.

In walnoten zitten daarnaast ook nog eens dierlijke eiwitten welke goed zijn voor de bouw van lichaamsweefsels. Elke cel die ervoor je baby gebouwd wordt wordt gebouwd met eiwitten. Hier dien je dus voldoende van binnen te krijgen en walnoten zijn een lekker en gezond tussendoortje tijdens de zwangerschap. Je kan ze ook simpel meenemen als je de deur uitgaat en dat maakt dat ze heel makkelijk in gebruik zijn. Als je daar dan ook nog eens bij optelt dat ze helpen bij je behoefte aan calcium, vitamine B en vitamine E dan weet je dat dit een gezonde noot is.

Onlangs is ook beweerd dat walnoten de gezondste noten zijn. Wanneer je zwanger bent valt dat zeker te beamen. Tijdens je zwangerschap heb je foliumzuur nodig om de kans op aangeboren afwijkingen te verkleinen zoals een open ruggetje. Foliumzuur is dus erg belangrijk voor de ontwikkeling van de ongeboren baby. Dit blijkt wel uit het feit dat je 4 weken voordat je zwanger wilt worden moet starten met het slikken van supplementen foliumzuur van 500 mg. Dat walnoten de populairste noten moeten zijn voor zwangere vrouwen blijkt uit het feit dat walnoten rijk zijn aan foliumzuur. Het is tijdens de zwangerschap dus van belang dat je die 7 walnoten per dag eet.

Buiten alle positieve effecten van de voedingsstoffen van walnoten is er onlangs ook onderzoek naar het eten van noten tijdens de zwangerschap gedaan. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat het eten van noten tijdens de zwangerschap de kans op allergie├źn bij de baby verkleint. Daarnaast komt ook nog eens naar voren dat de kans op astma ook wordt verkleint door het eten van noten tijdens de zwangerschap. Het advies is om meer dan een keer per week noten te eten tijdens de zwangerschap om de kansen op allergie├źn en astma bij de baby te verkleinen. Uit een ander onderzoek blijkt dat het eten van noten tijdens de zwangerschap bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem.

Al met al zijn walnoten dus erg belangrijk om te eten tijdens de zwangerschap, evenals noten in het algemeen. Toch blijven walnoten de gezondste noten die er zijn voor zwangere vrouwen. Uit de onderzoeken blijkt dus dat het eten van noten erg positief is voor de baby, daarnaast zitten walnoten boordevol met goede vitamines en mineralen zoals foliumzuur. Eet dus minimaal een keer per week walnoten of liever een paar walnoten per dag tijdens je zwangerschap. Mocht er notenallergie voorkomen in je familie dan is het raadzaam eerst te informeren bij je huisarts alvorens je noten eet tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief