Honing als je zwanger bent?

Tijdens je zwangerschap honing eten? Ja, je mag honing eten als je zwanger bent, Honing is namelijk veilig voor iedereen die ouder is dan 1 jaar. Dus zelfs als je zwanger bent mag je honing eten en ook wanneer je borstvoeding geeft.

Honing is dus veilig als je zwanger bent maar wat zit er eigenlijk in honing? En helpt het bij de ontwikkeling van je baby? Ik vertel je graag alles over het gebruik van honing tijdens de zwangerschap.

 

Kan je onbeperkt honing eten als je zwanger bent?

Je mag dan wel honing eten tijdens je zwangerschap maar doe dit met mate. Het is niet schadelijk voor de ontwikkeling van je ongeboren baby maar het is wel rijk aan suikers. Teveel suiker eten per dag heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Beperk daarom het suikergebruik tijdens je zwangerschap. Aangezien honing voor 82% uit suiker bestaat kan je ook beter oppassen dat je niet teveel honing eet als je zwanger bent.

 

Honing als je zwangerschapsdiabetes hebt

Ik gaf net al aan dat honing voor 82% uit suiker bestaat. Heb je een verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes of heb je al last van zwangerschapsdiabetes maak dan verstandige keuzes. Dat betekent in de regel minder suiker eten, en dus ook honing. Overleg bij zwangerschapsdiabetes dan ook goed met de verloskundige of je honing kan eten tijdens je zwangerschap en in welke mate.

 

Waarom zou ik honing eten tijdens mijn zwangerschap?

Heb je geen last van zwangerschapsdiabetes, geniet dan lekker van honing op sommige dagen. Honing bestaat dan wel voor een groot deel uit suikers, er zitten ook veel vitamines en mineralen in die goed voor je zijn. Daarom hoef je honing zeker niet te mijden tijdens een gezonde zwangerschap.

 

Wat zit er in honing dat goed is voor je zwangerschap?

In honing vind je naast vitamines en mineralen ook antioxidanten en het heeft een antibacteriƫle werking. De antioxidanten die zich in honing bevinden zijn fenolen. Deze fenolen helpen je beschermen tegen onder andere kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast vind je onder andere vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, kalium, calcium en magnesium in honing. Allemaal belangrijk tijdens de zwangerschap.

 

Waarom honing gevaarlijk is voor jonge baby’s

Eet dus honing wanneer je zwanger bent als je daar trek in hebt. Misschien wat verwarrend maar na de zwangerschap is het belangrijk dat je je baby geen honing geeft. Tijdens de borstvoeding is dit geen probleem maar totdat jouw kindje 1 jaar is geworden kleven er risico’s aan het eten van honing. De darmen van jouw baby zijn dan namelijk nog niet volledig ontwikkeld. Zo kunnen de darmen de bacterie clostridium botulinum niet bestrijden. Clostridium botulinum geeft kans op spierverlamming. Na het bereiken van het eerste levensjaar zijn de darmen sterk genoeg om de strijd met de clostridium botulinum bacterie aan te gaan.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief