Je baby lijkt op je ex? Dit had je niet verwacht

Je ex is niet voor niks je ex. Het laatste wat je wil is dat je ex het sperma van je huidige partner trotseert en invloed heeft op de baby die in jouw groeit tijdens de zwangerschap.

Baby kan lijken op je ex
 

Als je tijd doorbrengt op een kraamafdeling om naar trotse kersverse ouders te luisteren, zou je ze zeker horen praten over het genetische erfgoed van hun nageslacht. Heeft de nieuwe baby haar ogen of de zijne? Zou dat de geweldige neus van ome Piet zijn? Wat je niet vaak zult zien, is dat de vader zich teder naar de moeder wendt en mompelt: “Hé, hij lijkt precies op Kees. Weet je wel, je ex?” Maar nieuw onderzoek suggereert dat dit scenario aannemelijker is dan het klinkt.

 

Voorgaande seksuele partners kunnen invloed hebben op jouw toekomstige baby

Het is aangetoond dat pasgeborenen kunnen lijken op de vorige seksuele partner van een moeder, nadat wetenschappers van de University of South Wales een voorbeeld van telegonie hebben waargenomen – fysieke kenmerken van eerdere seksuele partners die worden doorgegeven aan toekomstige kinderen.

De onderzoekers ontdekten dat, voor fruitvliegen, de grootte van het nageslacht overeenkwam met de grootte van het eerste mannetje waarmee de moeder paarde – niet met de biologische vader. Aangenomen wordt dat moleculen van het sperma dat door de eerste partner wordt geproduceerd, kunnen worden opgenomen door de onvolgroeide eicellen van de moeder.

Ze weten nog niet of dit van toepassing is op andere soorten.

Het idee dat onze ongeboren kinderen lijken op partners uit het verleden, kan ons aanvankelijk met afschuw vervullen, hoe vriendschappelijk jouw relatie ook is beëindigd. Je ex hoort geen invloed te hebben op het leven dat je creëert met jouw huidige partner, de liefde van je leven.

Ik weet zeker dat veel aanstaande moeders zich ongelooflijk schuldig voelen over het feit dat ze, onbewust, op het punt staan ​​de wereld te vullen met kinderen die iets weg hebben van de persoon met wie ze hebben gebroken in het verleden.

Als de hypothese echter klopt, is het misschien niet helemaal slecht nieuws. Of we het nu leuk vinden of niet, de mensen met wie we uitgaan en waarmee we slapen, weerspiegelen iets van onszelf. Het is gemakkelijk om relaties uit het verleden af ​​te schrijven op dezelfde manier als we huiveren bij oude foto’s waarop je verfraaid, stonewashed denim draagt. Maar ooit zagen we er iets goeds in en dat kan ook een mooie eigenschap zijn voor jouw toekomstige baby.

 

Er is nog geen definitief bewijs

Ondanks het feit dat er nog steeds geen solide bewijs is dat de studie van toepassing is op de voortplanting bij de mens, kunnen kleine kinderen en exen even irritant zijn. Maar dat wil niet zeggen dat dat een verband met elkaar heeft.

Uiteindelijk is het aan jou om je kind te leren een verantwoordelijk en een gelukkig mens te zijn. Je hebt misschien niet de kracht gehad om de slechtste gewoonten van je ex te veranderen, maar als de theorie van telegonie waar is, kun je enige voldoening vinden door controle te krijgen over de manier waarop je nakomelingen zich gedragen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief