Cannelloni eten als je zwanger bent

In Italiƫ zijn vele heerlijke gerechten geboren. Cannelloni is een van die gerechten. Dit kan je prima eten als je zwanger bent. De vraag is alleen wel hoe je cannelloni bereid want er zijn ontzettend veel cannelloni recepten. Gelukkig komt het uit de oven en dus zit je in de meeste gevallen helemaal goed. Let echter vooral op of de cannelloni bereidt is met wijn wanneer je zwanger bent.

Zwanger cannelloni eten

 

Cannelloni is veilig als je zwanger bent

In principe is cannelloni vergelijkbaar met lasagne bladeren. Deze zijn echter opgerold. Zogeheten pastarolletjes. De vulling die je gebruikt kies je zelf, en daar zijn wat kanttekeningen bij, maar de cannelloni zelf is compleet veilig om te eten.

 

De meest voorkomende vulling bij cannelloni

In veel gevallen wordt cannelloni gevuld met spinazie, vlees, kruiden en kaas. Er zijn echter heel veel variaties. Daarom moet je altijd goed opletten wat er in zit wanneer je zwanger bent. Zo kan bij de bereiding van cannelloni ook witte wijn gebruikt worden en dat is uiteraard niet verstandig tijdens de zwangerschap. Aangezien de cannelloni verwarmt wordt in de oven is er vrijwel geen risico wat betreft de gebruikte kazen. Je ziet dat hier ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas vaak gebruikt worden. Wat betreft de kruiden dien je uiteraard wel op te letten. Oregano, knoflook en nootmuskaat kan je gewoon eten maar teveel basilicum is iets wat je in de gaten moet houden.

 

Wees alert en vraag altijd hoe de cannelloni bereidt is

Wanneer je zwanger bent dan weet je dat je geen alcohol mag drinken. Bij het bereiden van gerechten wordt soms ook gebruik gemaakt van alcohol, zoals wijn. Het zou zonde zijn als dit ongemerkt in je lichaam terechtkomt en daarmee de ongeboren baby bereikt. Cannelloni kan ook gemaakt worden met het gebruik van alcoholische dranken. Recepten met wijn zijn er veelvuldig. Zorg er daarom altijd voor dat je vraagt hoe de cannelloni bereidt is wanneer je bij vrienden of in een restaurant gaat eten tijdens je zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief