8 dingen om te doen als je zwanger bent om een slimme baby te krijgen

Het is de droom van elke ouder dat zijn/haar baby gezond en intelligent opgroeit . Natuurlijk spelen het dieet, de genen en de emoties van de moeder een rol bij het ontwikkelen van de intelligentie van een opgroeiende baby, maar hoe zit het met tips om een slimmere, gelukkiger baby te creëren? Zijn die er?

Krijg een slimme baby na zwangerschap
 
Om ervoor te zorgen dat jouw baby jouw hersenen erft, brengen we je acht tips die ervoor zorgen dat jouw baby slim en intelligent is. Genen spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de intelligentie en persoonlijkheid van jouw baby, maar de juiste levensstijlkeuzes kunnen ertoe bijdragen dat die genen in de baarmoeder worden geprogrammeerd.

Geërfde genen spelen een belangrijke rol bij het bepalen van intelligentie en persoonlijkheid, maar de juiste levensstijlkeuzes kunnen ervoor zorgen dat die genen in de baarmoeder worden geprogrammeerd.

Onderzoekers schatten nu dat slechts de helft van het IQ te danken is aan genen – de rest wordt beïnvloed door de omgeving van een baby.

Dus waar wacht je op?

Om ervoor te zorgen dat jouw baby jouw hersenen erft, begin je tijdens de zwangerschap, want we brengen je acht tips die ervoor zorgen dat jouw baby slim en intelligent is.

 

1. Begin tijdens de zwangerschap al met voorlezen

Wanneer begint het leren? De basis voor taal begint al in de baarmoeder en je baby kan tegen het derde trimester geluiden onthouden die hij/zij regelmatig hoort.

Onderzoekers vroegen moeders om herhaaldelijk een passage uit The Cat In The Hat (een kinderboek geschreven en geïllustreerd door Theodor Geisel onder het pseudoniem Dr Seuss en voor het eerst gepubliceerd in 1957) voor te lezen aan hun ongeboren baby’s. Na de geboorte herkenden de baby’s die passage toen ze het hoorden.

 

2. Eet gezond voor de juiste bouwstoffen

Omega 3-vetzuren zijn absoluut essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van baby’s. Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan omega 3, zoals vis, sojabonen en spinazie, in jouw dieet opneemt. Ook helpt ijzer in bladgroenten, zoals spinazie, de zuurstoftoevoer naar de hersencellen van de baby.

Voeg tijdens jouw zwangerschap noten zoals amandelen en walnoten toe aan jouw dieet. Walnoten zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen van zowel volwassenen als baby’s. Amandelen zijn een goede bron van niacine, eiwitten en energie en helpen bij de algehele hersenontwikkeling van de baby.

En als je wilt dat je baby het gastronomische gehemelte van een intellect heeft, word dan avontuurlijk tijdens het eten aangezien de smaakpapillen van je baby zich ontwikkelen vanaf ongeveer de 12e week van de zwangerschap. In één onderzoek vertoonden baby’s van moeders die wortelsap dronken tijdens de zwangerschap een voorkeur voor wortels toen ze geboren waren.

 

3. Blijf fit en actief tijdens de zwangerschap

Ben je dol op de endorfine-boost die je krijgt door te sporten? Nou, je baby ook. Fit en actief blijven is des te belangrijker tijdens de zwangerschap. Bestrijd de drang om te luieren en van de bank af te komen als je je baby slimmer wilt maken.

Hormonen die vrijkomen tijdens het sporten passeren de placenta en baden je baby gedurende een paar uur in feel-good chemicaliën. Plus, lichaamsbeweging verhoogt de bloedstroom door jouw lichaam, ook naar de baarmoeder. Daarom krijgt de ontwikkeling van je baby een boost.

Als je niet aan het sporten was voordat je zwanger werd, blijf dan bij lichtgewicht oefeningen en stevige wandelingen, want het is bewezen dat moeders die actief zijn tijdens de zwangerschap slimmere kinderen hebben. Recent onderzoek suggereert ook dat lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap de neuronen in de hippocampus van jouw groeiende baby – het leer- en geheugengedeelte van de hersenen – met 40% kan verhogen.

 

4. Speel muziek en begin te praten

Terwijl de baby groeit in de baarmoeder van zijn moeder, begint hij/zij geluid te horen en er zelfs op te reageren. Zij/hij begrijpt misschien niet wat je zegt, maar het stimuleren van je baby door te praten of zelfs te zingen kan helpen bij de ontwikkeling van zijn/haar hersenen.

Je kunt je partner zelfs vragen om tegen je buik te praten en de baby op zijn beurt te voelen reageren. Luister af en toe naar rustgevende muziek of zelfs kinderliedjes.

Misschien wel de belangrijkste opleiding van allemaal: je kunt de muzieksmaak van je baby vormgeven.

Ongeboren baby’s houden van muziek – het helpt bij het opwekken van gelukkige chemicaliën, zoals serotonine, die hem/haar aanmoedigen kalm te zijn en zelfs het concentratievermogen te vergroten. Na de geboorte herinnert je baby zich alle goede gevoelens die bij de muziek horen, en herleeft hij deze telkens als hij/zij het hoort. Dat betekent: zing na de geboorte van je baby dezelfde rijmpjes om hem/haar te kalmeren.

 

5. Houd de schildklier onder controle

Schildklier is essentieel voor het lichaam. Als jouw schildklierniveau tijdens de zwangerschap onstabiel is, kan dit gevolgen hebben voor de baby: een tekort aan schildklier bij de moeder kan het intelligentiequotiënt van de baby beïnvloeden.

Probeer een uitgebalanceerd en gezond dieet te volgen, dat voldoende natrium bevat. Voeg gejodeerd zout en yoghurt toe aan jouw dieet voor het geval je denkt dat je niet de vereiste hoeveelheid jodium uit jouw dieet krijgt.

 

6. Negeer de supplementen niet

Tijdens de zwangerschap heeft jouw lichaam extra voeding nodig. Hoewel een gezonde maaltijd voldoende voeding biedt, moet je aanvullende supplementen nemen voor het welzijn van de baby en een vlotte bevalling.

Er zijn veel zwangerschapssupplementen op de markt, zoals vitamines en supplementen met foliumzuur. Beide elementen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van de hersencellen van de baby. Het is echter noodzakelijk dat je jouw verloskunidge raadpleegt voordat je supplementen inneemt.

Let echter wel op. Als je zwanger wilt worden is het wijs om voor de bevruchting al te beginnen met het slikken van foliumzuursupplementen.

 

7. Geniet een beetje van de zonneschijn

Nooit eerder was vitamine D zo belangrijk. Het enige dat je hoeft te doen, is 20 minuten per dag van de zon genieten.

Meer dan de helft van zwangere vrouwen heeft een tekort. Dat komt door een combinatie van een gebrek aan zonlicht en niet genoeg vitamine D via hun dieet.

Het grootste deel van de vitamine D waarop we vertrouwen om gezonde en sterke botten te laten groeien, komt van de zon, hoewel het ook in een paar voedingsmiddelen zoals vette vis en eieren kan worden aangetroffen. Deze voedingsstof is essentieel om jouw baby te helpen sterke botten en hart te ontwikkelen, en onderzoekers zijn ook begonnen met het onderzoeken van een verband tussen een tekort aan vitamine D bij zwangere vrouwen en autisme.

 

8. Masseer zachtjes jouw buik als je zwanger bent

Volgens een artikel in het tijdschrift Time is zacht wrijven over je buik ook een goede stimulatie voor de baby.

Een baby die nog in de baarmoeder zit, kan je aanraking voelen. Vanaf ongeveer 20 weken zal je baby voelen dat je je buik aanraakt en als je erover streelt, kan dat kalmerende berichten naar zijn/haar zenuwstelsel sturen.

Onderzoek suggereert dat een ongeboren baby zelfs onderscheid kan maken tussen haar/zijn moeder en vaders aanraking. Gebruik wat amandelolie: dit is het beste excuus voor een massage ooit.

Bovendien? Je ongeboren baby heeft zelfs reukvermogen. Het wordt aangeraden om aan verse bloemen, fruit en andere dergelijke rustgevende geuren te ruiken wanneer je maar kunt, aangezien deze oefeningen ook helpen bij de hersenstimulatie van de baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief