Chorizo en zwanger zijn gaan niet samen

Het is een heerlijk stukje vlees maar chorizo is gedurende de zwangerschap geen goed plan. Chorizo is een stukje rauw vlees dat niet verhit is tijdens de bereiding. Daardoor kunnen gevaarlijke bacteriƫn aanwezig zijn in de chorizo. Laat daarom chorizo staan als je zwanger bent. Alleen verhitting kan dit advies veranderen, zoals op een pizza.

Zwangerschap chorizo

 

Rauwe vleeswaren zoals chorizo eet je niet als je zwanger bent

Je kan niet alle vleeswaren eten tijdens de zwangerschap. Sommige zijn rauw en daardoor een risico. Chorizo bevat bacteriƫn omdat deze niet verhit wordt tijdens het bereidingsproces. In sommige gerechten wordt de chorizo wel verhit en is daardoor veilig om te eten.

 

In welke gerechten kan je chorizo wel eten

Op een pizza tref je ook chorizo aan in sommige gevallen. Doordat de chorizo langdurig in de oven is geweest is het wel veilig om te eten als je zwanger bent. Wat ook lekker is chorizo op een croissant, maar uiteraard moet deze chorizo dan ook in de oven zijn geweest. Soms wordt chorizo ook toegevoegd aan een Italiaanse pasta. Het is belangrijk dat je de chorizo ook even aanbakt en niet op het laatste moment even toe te voegen aan de pasta. Dit is waarschijnlijk niet genoeg.

 

De gevaren van chorizo voor je ongeboren baby

Deze Spaanse worst is zoals gezegd een gevaar omdat deze rauw is wanneer je deze in de winkel koopt. Hierdoor kan de chorizo de listeria bacterie en de toxoplasma parasiet bevatten. Een ander iets waar je op moet letten gedurende je zwangerschap is de inname van nitriet en zout (3,5 gram zout per 100 gram chorizo). Beide zijn vrij fors aanwezig in chorizo. Het is dan ook de vraag of je het moet willen eten. Het kan bij een verhit gerecht in elk geval geen kwaad als je het af en toe een beetje van eet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief