Pindakaas Appel Boterham

Wat neem je mee naar je werk of onderweg voor het geval je honger krijgt? Een pindakaas appel boterham! Vroeger werd er geloofd dat je de kans op pinda allergie vergrootte door pinda’s te eten tijdens de zwangerschap. Inmiddels weten we wel beter, het eten van pinda’s verkleint de kans op allergieën van de baby na de zwangerschap.

In pindakaas zitten verder ook veel goede mineralen en onverzadigde vetten die een baby daadwerkelijk nodig heeft. Wel is er een onderzoek die aangeeft dat pindakaas verband zou houden met astma, maar dit wordt ook direct weer ontkracht door medici. Het onderzoek zou te veel variabelen aan elkaar hebben gekoppeld dat elke uitkomst niet serieus genomen kan worden. Als je kijkt naar de ingrediënten van pindakaas dan zie ik alleen maar pluspunten en dus is het eten van pindakaas bij ons thuis gewoon goed tijdens de zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor een Pindakaas Appel Boterham?

  • 2 boterhammen
  • 1 appel
  • Pindakaas

 

 

Hoe maak je een Pindakaas Appel Boterham?

  1. Smeer op beide boterhammen wat pindakaas
  2. Schil de appel en snij er plakjes van
  3. Leg de appelplakjes op 1 boterham en leg de andere boterham daar bovenop
  4. Een lekkere boterham voor tijdens de lunch

Meld je aan voor onze nieuwsbrief