Is het veilig om azijn te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Je leven staat op zijn kop als je zwanger wordt, en eten kan een behoorlijk stressvolle aangelegenheid worden. Meestal zijn we bang dat we misschien niet het juiste soort voedsel eten of te weinig van het juiste voedsel eten. Deze zorg omvat ons basisvoedsel, het niet-basisvoedsel en zelfs de specerijen die we regelmatig in ons voedsel gebruiken. Eerlijk gezegd zijn sommige van de specerijen vrij noodzakelijk bij regelmatig koken, en het vinden van een alternatief kan moeilijk worden. Azijn is zo’n item dat in verschillende gerechten wordt gebruikt. Bovendien wordt azijn niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook als schoonmaakmiddel. Het wordt dus een beetje moeilijk om door te gaan met dagelijks koken en schoonmaken terwijl je je zorgen maakt of je azijn moet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Azijn
 

Azijn tijdens de zwangerschap

Om je gerust te stellen: er is geen reden waarom je geen azijn zou moeten gebruiken tijdens de zwangerschap. Het is eigenlijk best veilig om gedurende die negen maanden azijn te consumeren en te gebruiken. Er zijn geen definitieve limieten gesteld aan de hoeveelheid azijn die je tijdens de zwangerschap kunt consumeren.

 

Voordelen van azijn

Er zijn enkele voordelen verbonden aan het hebben van een scheutje azijn bij jouw voedsel tijdens de zwangerschap.

 

Voorkomt ochtendmisselijkheid

Ochtendmisselijkheid komt veel voor tijdens de zwangerschap en je zult er waarschijnlijk tijdens jouw eerste trimester last van hebben. Ondanks de naam kan het op elk uur van de dag toeslaan en je kunt het bestrijden door elke ochtend een paar druppels van azijn in te nemen. Meng het met een kopje water, want het rauwe mengsel kan een zeer sterke smaak hebben.

 

Helpt bij het opnemen van calcium

Je hebt tijdens die negen maanden veel calcium nodig, omdat je botten sterker moeten zijn om het extra gewicht te dragen. Azijn kan hierbij helpen. Azijnzuren zijn belangrijk voor het effectief opnemen van voedingsstoffen door het lichaam. Het verwerken van appelazijn in je maaltijden of het drinken van een glas water vermengd met een eetlepel appelazijn en wat honing vlak voor de maaltijd kan een manier zijn om gebruik te maken van dit voordeel. Dit zal je helpen om sterkere botten te krijgen en ook om een ​​betere vorming van een gezonde botstructuur bij je baby in ontwikkeling te krijgen.

 

Betere gezondheid

Azijn helpt ook bij het verbeteren van jouw algehele gezondheid tijdens de zwangerschap. Je immuniteitssysteem krijgt een klap als je zwanger wordt, en oxidatieve stress veroorzaakt schade aan de cellen door het vrijkomen van vrije radicalen. Azijn is een uitstekende bron van antioxidanten die helpen bij het beperken van de afgifte van vrije radicalen en dus goed zijn voor jouw algehele gezondheid die tijdens de zwangerschap in topvorm moet blijven.

Azijn is zuur, dus het hebben van grote hoeveelheden kan spijsverteringsproblemen veroorzaken. Het is ook raadzaam om nooit azijn in rauwe vorm te hebben. Sprenkel een beetje over jouw salades, of kook jouw vlees met een klein beetje van de oplossing. Azijn kan ook een goed alternatief zijn voor chemische wasmiddelen, die tijdens de zwangerschap schadelijk kunnen zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief