Wrap frisse gepaneerde kip

Een keer trek in wat anders dan een boterham? Dan zou een wrap frisse gepaneerde kip wel eens wat voor jou kunnen zijn. Het ziet eruit als een hele lange lijst met ingrediënten en dus veel werk, maar eigenlijk ben je zo klaar. Vooral in de zomer is deze wrap een lekkere hap omdat het zo lekker verfrissend is.

Het mooie van de wrap is natuurlijk ook dat je hem bijna met van alles kan beleggen en dat is wel zo prettig wanneer je zwanger bent met alle cravings. Hier hebben wij hier gekozen voor gepaneerde kip. Kip is natuurlijk rijk aan eiwitten, wat goed is voor de ontwikkeling van de baby. Elke cel in het lichaam van de baby wordt namelijk gemaakt van eiwitten en dus heb je daar veel van nodig wanneer je zwanger bent.

Door de kip te paneren krijg je een heerlijk krokant laagje. Aanvullen met wat sla, lente ui en wortel julienne en je hebt een heerlijke wrap.

 

Wat heb je nodig voor een Wrap frisse gepaneerde kip?

 

  • Volkoren wrap of tortilla
  • Kipfilet
  • Paprikapoeder
  • Peper & zeezout
  • Bloem
  • Paneermeel
  • Ei
  • Crème Fraîche
  • Lente ui
  • Sla
  • Wortel julienne

 

Hoe maak je een Wrap frisse gepaneerde kip?

  1. Zet 2 borden klaar en 1 kommetje
  2. Op het eerste bord vermeng je bloem met wat paprikapoeder, peper en zeezout
  3. In de kom klop je een ei los 
  4. Op het tweede bord leg je paneermeel
  5. Snij de kipfilet in grove stroken zoals kipfingers
  6. Haal de kip door de bloem, vervolgens door de ei en als laatste door het paneermeel
  7. Bak in een laagje olijfolie de gepaneerde kip tot die aan elke kant knapperige en goudbruin van kleur is
  8. Bak de wrap of tortilla zonder olie in een koekenpan 20 seconde aan beide kanten
  9. Leg de tortilla op een bord en smeer hem in met wat crème fraîche, doe er vervolgens wat sla op, voeg de kip toe
  10. Voeg als laatste wat lente ui toe, welke in ringetjes is gesneden, en de wortel julienne
  11. Vouw de tortilla dicht en eet smakelijk

Afhankelijk van het aantal wraps of tortilla’s dat je gaat maken bepaal je hoeveel eieren, bloem en paneermeel je nodig hebt. Als het op is vul je het gewoon weer aan.