Kunnen zwangere vrouwen calamares eten?

Zwangerschap vereist dat je een gezond dieet volgt dat is gemaakt met voedzaam voedsel dat niet alleen jou ondersteunt, maar ook de baby in jouw buik. Als je kijkt naar de hoge concentratie omega 2-vetzuren, eiwitten en andere voedingsstoffen, is calamares een gezonde aanvulling op je zwangerschapsdieet. Inktvisringen bieden alle noodzakelijke voedingsstoffen die jouw opgroeiende baby nodig heeft maar is het veilig?

Calamares
Vanwege de aanwezigheid van kwik erin, weten veel aanstaande vrouwen niet zeker of ze het wel of niet moeten eten. Dit artikel zal je vertellen hoe veilig calamares is en wat de juiste manieren zijn om in je zwangerschapsdieet op te nemen.

 

Calamares tijdens de zwangerschap

Calamares heeft een hoge voedingswaarde. Het bevat veel eiwitten, omega-3-vetzuren, vitamine C, foliumzuur, vitamine A, vitamine B en diverse andere essentiële voedingsstoffen die een gezonde zwangerschap ondersteunen. Het bevat weinig verzadigd vet en natrium. Het is gezond wanneer het wordt gegeten in gestoomde, gebakken of gegrilde vorm met minder olie.

Een portie van drie ons van dit gerecht biedt 15 gram eiwit, 1,48 mg zink, 0,85 mg ijzer dat nodig is voor het vormen van cellen, het produceren van insuline en enzymen bij de foetus. Aanwezigheid van B-vitamines, met name foliumzuur, en vitamine B12 helpen bij het voorkomen van geboorteafwijkingen bij de ongeboren baby. Het kwikgehalte maakt het echter tot een ernstige zorg bij zwangere dames.

 

Calamari en kwik

Bijna alle soorten zeevruchten bevatten een bepaalde hoeveelheid kwik. Zijn hoge aanwezigheid in voedsel kan een negatieve invloed hebben op het centrale zenuwstelsel van de baby. Met betrekking tot het kwikgehalte, blijkt dat calamares er de minste hoeveelheid van heeft.

Dit maakt het het veiligste voedsel van alle andere soorten zeevoedsel. Als je het af en toe eet, en in gematigde hoeveelheden, dient het als een gezonde aanvulling op jouw dieet.

Bepaalde zeevruchten hebben een hoge concentratie kwik. Denk aan tonijn, marlijn, koningsmakreel en zwaardvis. Het is belangrijk om weg te blijven van deze voedingsmiddelen om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten ervan.

 

Wat is de aanbevolen dosis calamares?

Probeer je te houden aan portiecontrole wanneer je calamares wilt eten tijdens de zwangerschap. Probeer onder de 500 gram calamares per week te blijven. En dan hebben we het niet over de gefrituurde versie. Het wordt als ideaal beschouwd tijdens de zwangerschap en als nuttig voor een gezonde ontwikkeling van jouw baby. Door het in deze hoeveelheid te eten, blijft de goedheid behouden, en een lage inname van kwik zal je van eventuele bijwerkingen behoeden.

 

Hoe calamares op de juiste manier te koken?

Hieronder staan ​​een paar richtlijnen die je moet volgen om de maximale voedingswaarde van deze gezonde zeevruchten te krijgen:

  • Maak het goed schoon. Kook het grondig om alle aanwezige bacteriën te vernietigen. Eet vers bereide calamares met jouw keuze aan verse groenten en ingrediënten om het heerlijk voor je te maken. Vers gekochte en bereide calamares is volkomen veilig om te consumeren. Het kan worden gegeten in gegrilde, gefrituurde, gebakken of gekookt in de vorm van een stoofpot. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat het goed gaar is.
  • Als je het in een restaurant eet, zorg er dan voor dat het een goede naam heeft en vertrouwd is. Het moet zorgen voor het beste niveau van hygiëne, gezonde kookmethoden en voldoet aan de voedselveiligheidsnormen.
  • Als je het koopt en het thuis wilt bereiden, zorg er dan voor dat het van de beste kwaliteit is. Controleer de vervaldatum, hygiëne en versheid van het product voordat je het in de winkel koopt.
  • Koop het alleen bij betrouwbare leveranciers. Het moet vers zijn. Kook het binnen vierentwintig uur na aankoop.
  • Ga liever niet voor een gefrituurde versie van calamares, want deze heeft een lage voedingswaarde en veel ongezond verzadigd vet.
  • Het zal je vatbaar maken voor gewichtstoename en hartaandoeningen. Kies gezondere soorten zoals gebakken of gestoomde calamares met verse groenten. Eet het met een groene salade en bruine rijst.

 

Conclusie

Het eten van een uitgebalanceerd dieet levert de benodigde hoeveelheid essentiële mineralen en vitamines op die uw lichaam dagelijks nodig heeft. Calamares is volkomen veilig tijdens de zwangerschap als je het in gematigde hoeveelheden eet.

Geef de voorkeur aan calamares van hoge kwaliteit en kook het grondig zodat het geen bijwerkingen heeft. Dit gerecht kan in verschillende verrukkelijke varianten worden gegeten om jouw zwangerschapsdieet heerlijk en gezond te maken. Dus ga je gang en geniet als een zeldzame traktatie in verstandige portiegroottes.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief