Kun je darten als je zwanger bent?

Als je zwanger bent, zal jouw arts hoogstwaarschijnlijk activiteiten bespreken die niet bijzonder veilig zijn tijdens de zwangerschap. Veel van deze activiteiten omvatten alles waardoor je het risico loopt in de buik te worden geslagen. Tijdens de zwangerschap moeten contactsporten zoals voetbal en basketbal worden vermeden.

Darten tijdens de zwangerschap
 
Hoewel darten niet bepaald een fysieke sport is, kan het zijn dat je je afvraagt ​​of het nog wel veilig is om te spelen. Kun je darten als je zwanger bent? Het antwoord op deze vraag is ja, maar je moet ervoor zorgen dat de darts die je gebruikt gemaakt zijn van materiaal dat geen lood bevat.

Blootstelling aan lood kan de kans op een miskraam en andere complicaties tijdens een zwangerschap vergroten. Lood wordt meestal via jouw longen en darmen in jouw lichaam opgenomen. Het kan zelfs door je huid worden opgenomen, maar in veel kleinere hoeveelheden.

 

Zijn alle darts gemaakt van lood?

Nee. Niet alle pijlen zijn gemaakt van lood. Meestal bevatten lage kwaliteit of goedkope darts lood. Duurdere darts worden gemaakt van messing, nikkelzilver en wolfraam. Als je niet zeker weet of uw darts lood bevatten, kun je de labels lezen voor een waarschuwing.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe set darts, kan er een waarschuwingslabel zijn dat aangeeft dat de darts lood bevatten. Als je geen darts kunt vinden in uw plaatselijke winkels, dan kun je online op zoek gaan naar een mooie set wolfraampijlen.

 

Gebruik Soft Tip Darts in plaats van Steel Tip

Als je je nog steeds zorgen maakt over het gebruik van een pijl met een metalen punt, dan kun je dit helemaal vermijden door een pijl met een zachte punt te gebruiken. Softtip-darts zijn gemaakt van plastic en bevatten helemaal geen metaal. Soft-tip-darts werken op een borstelhaar of elektronisch dartbord.

Het gebruik van een softtip-dart in plaats van een steeltip-dart vermindert ook het risico op letsel als er een ongeluk gebeurt.

 

Speel met een magnetisch dartbord als een veiliger alternatief terwijl je zwanger bent

De veiligste manier om tijdens de zwangerschap te darten en toch plezier te hebben, is het gebruik van een magnetisch dartbord. Magnetische dartborden zijn goedkoop en worden geleverd met alles wat je nodig hebt om te spelen.

 

Voordelen van het gebruik van een magnetisch dartbord

Een magnetisch dartbord is een geweldig alternatief voor darten als je zwanger bent. Het eerste voordeel dat je hebt, is dat alle darts zijn gemaakt van plastic met een magnetische punt. Deze darts bevatten geen lood, wat betekent dat jij en je baby veilig kunnen genieten van een van je favoriete bezigheden.

Een ander voordeel dat een magneetbord heeft ten opzichte van een stalen bord of een bord met zachte punt, is dat het veel veiliger is. De pijlen zijn lichtgewicht, rond en hebben een platte punt. Het risico op letsel wordt aanzienlijk verminderd.

De enige praktische manier om gewond te raken met een magnetische pijl is als deze in jouw oog vliegt. Als het je ergens anders op je lichaam raakt, zal er nergens in de buurt van de schade zijn alsof je geraakt bent door een scherpe stalen of een zachte puntpijl.

 

Nadelen van het gebruik van een magnetisch dartbord

Het belangrijkste nadeel van het gebruik van een magnetisch dartbord is dat de speelstijl anders aanvoelt dan bij traditionele darts. De manier waarop de darts door de lucht vliegen en in het dartbord blijven steken is wezenlijk anders. Geluk speelt een grotere rol bij magnetische darts door de manier waarop ze door de lucht vliegen en op het dartbord landen.

Als je een fervent dartspeler bent, ben je misschien niet helemaal tevreden met het spelen van magnetische darts. Ten eerste worden ze niet als concurrerend beschouwd. Het gebrek aan consistentie bij het gooien van magnetische darts kan eigenlijk een groot nadeel zijn voor competitieve spelers.

Als je een meer casual dartspeler bent, zou het spelen met een magnetisch dartbord je in dit opzicht helemaal niet moeten storen. Wil je tijdens een zwangerschap echt darten en maak je je zorgen om jou en je baby, dan is het sterk aan te raden om magnetisch te darten.

 

Conclusie

Over het algemeen is het veilig om te darten als je zwanger bent. Een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden, is spelen met een dart die niet van lood is gemaakt, of gewoon kiezen voor een dart met zachte punt om het risico van blootstelling aan lood te elimineren en een blessure te verminderen.

Blijf ook uit de buurt van het dartboard om eventuele verwondingen tijdens het spelen te voorkomen. Dit lijkt een voor de hand liggende voorzorgsmaatregel, maar als je zwanger bent, kan het geen kwaad om wat voorzichtiger te zijn.

Overweeg om een ​​magnetisch dartbord te gebruiken in plaats van een traditioneel dartbord. De darts zijn niet van lood gemaakt en er is aanzienlijk minder kans op blessures tijdens het spelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief