Kunnen zwangere vrouwen golfen?

Golf is een geweldig spel dat zowel mannen als vrouwen aantrekt. Zodra je als vrouw zwanger raakt kan het zijn dat je je afvraagt of je nog kunt golfen als je zwanger bent.

Zwanger op de golfbaan
 

Voordelen

Golf is een geweldige oefening voor een zwangere vrouw, vooral als je loopt.

Low-impact golf werkt aan je kern en helpt je stabiliteit en balans te verbeteren, die tijdens de zwangerschap in het gedrang komen. Het wordt soms zelf aangeraden aan zwangere vrouwen aan om elke dag te trainen, wat kan helpen om overmatige gewichtstoename te voorkomen, de kans op zwangerschapsdiabetes te verkleinen en de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten ter voorbereiding op de bevalling. Daarnaast kan buiten zijn en sporten een echte sfeermaker zijn, wat erg handig kan zijn tijdens deze emotionele achtbaan.

 

Waarschuwingen

Naarmate jouw lichaam verandert en jouw spieren losser worden, neemt jouw balans af en neemt het risico op vallen toe. Dit is vooral lastig op een golfbaan met heuvels, valleien, gutsen in de grond en struikelgevaar (tee box-markeringen, afstandsmarkeringen, harken en uitrusting van het terreinpersoneel).

Of je nu al jaren golf speelt of nieuw bent in de sport, vraag de goedkeuring van jouw arts voordat je naar de clubs grijpt. En zoals altijd, rek je uit voordat je aan je eerste drive van de dag begint.

 

Voorzorgsmaatregelen

De veiligheid van de baby is van het grootste belang, dus het is van vitaal belang om gehydrateerd te blijven.

De eisen die aan jouw lichaam worden gesteld, vereisen meer vloeistoffen, dus drink veel. Vroegtijdige bevalling, obstipatie, vermoeidheid en zelfs een miskraam kunnen het gevolg zijn van uitdroging.

Een zwangere vrouw zou acht tot twaalf glazen vloeistof per dag moeten drinken, zelfs meer als je aan het sporten bent.

Warmte kan ook medische problemen veroorzaken voor jou en de baby, dus speel niet wanneer het het warmste moment van de dag is. En als je snel vermoeid raakt of als je het einde van jouw zwangerschap nadert, overweeg dan een kar in plaats van te lopen.

 

Overwegingen

Omdat je zwangere lichaam praktisch met de dag verandert, moet je misschien je spel aanpassen. Als je een ‘grip-it-and-rip it’-meid bent, moet je misschien je mantra veranderen in langzaam en gemakkelijk, wat je spel zelfs zou kunnen verbeteren. Je bal opwerpen, je putts markeren en de bal uit de hole grijpen, wordt lastiger naarmate je buik groeit.

 

In zicht

Golf zolang je kunt, want het zal moeilijker zijn om te golfen nadat je baby is gearriveerd.

Je zult na de bevalling een tijdje te uitgeput en vermoeid zijn en je niet lekker voelen, en golf zal het laatste zijn waar je aan denkt. Maar als je de kans krijgt om los te komen van de baby om te golfen en te genieten van wat tijd voor jezelf, neem dan je borstkolf mee zodat je na je rondje in de kleedkamer kunt kolven.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief