Kippenpoten met wokgroente

Een makkelijke maaltijd voor de zondagavond, kippenpoten met wokgroente. Kippenpoten, wie lust ze niet? Heerlijk kluiven en genieten geblazen. Kippenpoten zitten vol met eiwitten natuurlijk en andere voedzame vitamines en mineralen, maar wat dit gerecht verder ook zo goed maakt is de grote hoeveelheid aan groente.

Broccoli en bloemkool zitten vol met antioxidanten en zijn twee van de beste groentes tijdens de zwangerschap. Daarnaast hebben wortels vitamine A, wat goed is voor onder andere de ontwikkeling van de ogen van de baby. Wortelen mag je gewoon eten tijdens de zwangerschap, eet alleen niet vaker dan één keer per week vitamine A rijke voeding. Wortelen kunnen dus gewoon een keer per week.

Verder geldt tijdens de zwangerschap hoe meer groente, hoe beter en daar past dit gerecht perfect bij. Kies voor volkoren rijst omdat dit vezels met zich meebrengt welke goed zijn voor de stoelgang, iets waar opgelet dient te worden tijdens de zwangerschap.

 

Wat heb je nodig voor Kippenpoten met wokgroente?

  • Kippenpoten (ik had gemarineerde kippenpoten gekocht)
  • 2 kopjes volkoren rijst
  • Broccoli
  • Wortels
  • Bloemkool
  • Groene paprika
  • Zoetzure woksaus
  • Olijfolie

 

Hoe maak je Kippenpoten met wokgroente?

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak
  2. Maak de groente schoon en snij ze in stukjes. De paprika in blokjes, broccoli en bloemkool in roosjes en de wortelen in plakjes
  3. Bak de kippenpoten in olijfolie in een koekenpan eerst even aan op hoog vuur zodat ze aan alle kanten dicht gebakken is
  4. Laat ze vervolgens onder een deksel op laag vuur garen, keer ze om de paar minuten
  5. Kook de broccoli, bloemkool en wortel kort in kokend water. Hou 4 minuten aan
  6. Na het afgieten kan je de groentes inclusief de paprika bakken in een wok op hoog vuur
  7. Voeg na 2 minuten de woksaus toe en wok het nog even op middelmatig vuur
  8. Serveer de kippenpoten naast de rijst en wokgroente