Kan je bramen eten tijdens de zwangerschap?

Ja, je kan bramen eten als je zwanger bent. Zorg er wel voor dat je de bramen goed wast voordat je ze eet. Ze kunnen namelijk gevaarlijke bacteriën, parasieten en sporen van pesticiden bevatten. Daarom was je altijd extra goed de groente en het fruit dat je gaat eten wanneer je zwanger bent.

Bramen zwanger

 

Waarom je bramen extra goed wast tijdens de zwangerschap

Fruit en groente eten is heel erg gezond, zeker tijdens de zwangerschap. Toch moet je ze erg goed wassen, ook bramen. Ze kunnen namelijk een parasiet bevatten die voorkomt in de grond waarop deze bramen groeien. Deze parasiet veroorzaakt de infectieziekte toxoplasmose. Toxoplasmose is een risico tijdens de zwangerschap voor je ongeboren baby. Door de bramen te wassen voordat je ze eet spoel je het risico letterlijk van de bramen af.

 

Bramen eten rechtstreeks uit het bos

Wanneer je zwanger bent is het heerlijk om een stuk te gaan wandelen in het bos. Zeker als je al kinderen hebt. Dan kan iedereen even lekker zijn energie kwijt. In sommige bossen groeien heerlijke bramen die je zo van de struiken kan plukken. Heerlijk! Maar tijdens je zwangerschap geen slimme keuze. De bramen moeten goed gewassen worden voordat je ze eet. Daarom zouden we je adviseren deze bramen lekker te laten hangen en volgend jaar terug te komen als de baby geboren is om te genieten van deze gezonde lekkernij uit de natuur.

 

Eet bramen als je zwanger bent

Het eten van bramen als je zwanger bent is een aanrader. Zoals vele fruitsoorten bevatten bramen veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Allemaal goed voor een gezond leven en een gezonde zwangerschap.

 

#1 Bramen eten voorkomt constipatie

Bramen zitten vol met vezels en vezels zijn je beste vriendin tijdens de zwangerschap. Ze voorkomen een veelvoorkomende zwangerschapskwaal, constipatie.

 

#2 Verlaag het risico op kanker met bramen

Bramen bevatten micronutriënten die de preventief werken op de ontwikkeling kwade cellen die kunnen leiden tot kanker. Doordat er anthocyanen en fytochemicaliën in bramen zitten heeft dit dat positieve effect.

 

#3 Minder last van bloedingen tijdens de zwangerschap

Voor een goede bloedstolling is vitamine K nodig. Juist doordat je baby groeit in jouw buik vraagt deze veel vitamines en deze onttrekt hij of zij uit jouw lichaam. Daar is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Bramen geven je onder andere vitamine K.

 

#4 Bramen zijn rijk aan vitamine C

Een andere belangrijk vitamine is vitamine C. Bramen zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt je namelijk om ijzer uit plantaardige voeding op te nemen. Daarnaast is het goed voor je immuunsysteem en geef je een egale, elastische en gezonde huid. Die elastische huid is erg prettig tijdens de zwangerschap uiteraard.

 

#5 Goed voor het geheugen

Niemand wil graag ouder worden en bramen hebben twee voordelen wat dat betreft. Ze helpen het verouderingsproces te vertragen en er zijn zelfs aanwijzingen dat ze geheugenverlies voorkomen.

Tijdens een wetenschappelijk onderzoek met ratten werd aangetoond dat de groep die bramen at beter presteerde op cognitieve vaardigheden, leren, onthouden en denken, maar ook op motorisch gebied, snelheid, balans en coördinatie. Genoeg reden om bramen te eten.

 

Conclusie: bramen zijn erg goed voor je

Probeer regelmatig bramen te eten tijdens je zwangerschap. Ze herbergen vele goede antioxidanten, vitamines en mineralen. Vooral de antioxidanten uit deze bessen helpen je enorm tijdens de zwangerschap. De vitamines A, C en K zijn rijk aanwezig in bramen, daarnaast zijn de antioxidanten anthocyanen en polyfenolen aanwezig en mangaal als mineraal ook. Allemaal voedingsstoffen die je helpen tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief