Dim sum tijdens de zwangerschap

Uiteten gaan als je zwanger bent kan soms nog best lastig zijn. Is dim sum een veilige keuze wanneer je uit eten gaat? Het is belangrijk om altijd op je gevoel te vertrouwen qua hygiëne van het restaurant en dan vooral de keuken. In dit artikel kijken we alleen naar de voedingswaarden wanneer de dim sum goed bereidt is.

Dim sum tijdens zwangerschap

 

Wat is dim sum?

Dim sum of dim summen zijn eigenlijk gewoon kleine hapjes uit de zuidelijke keuken van China. Deze gefrituurde en gestoomde hapjes kunnen een verschillende inhoud hebben. Dit is vaak een mengsel of een keuze van vlees of vis, groente en rijst met een jasje van deeg.

 

Mag je dim sum eten als je zwanger bent?

Het gerecht kan dus variëren. Dit betekent dat je goed naar de ingrediënten van de dim sum gerechten moet kijken om te beoordelen of je het mag eten tijdens de zwangerschap. Zit er bijvoorbeeld tonijn in dan is het geen verstandige keuze tijdens de zwangerschap. Tonijn bevat immers te veel kwik, ook tijdens dim sum. Gaat het echter om zalm dan kan je het prima eten als je zwanger bent. Het gerecht is immers niet rauw maar gefrituurd of gestoomd en dus verhit. Dit is ook de reden dat het Voedingscentrum aangeeft dat je dit veilig mag eten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief