Mag je macarons, meringue en citroen meringue taart eten als je zwanger bent?

Zoetigheden als macarons en meringue zijn heerlijk. Ook als je zwanger bent. De vraag is of je dit mag eten gedurende je zwangerschap. Ze worden gemaakt met rauwe eieren en dat kan een risico zijn. Gelukkig worden macarons en meringue in de oven verwarmt. Dat betekent dat als het goed gaar is dat je het gewoon mag eten.

Meringue en zwangerschap

 

Meringue als je zwanger bent

Je kent het wel, die lekkere grote luchtige stukken meringue, genieten. Deze worden gemaakt van rauwe eieren en dat is een risico tijdens je zwangerschap. Daarom denken veel mensen dat je ze ook niet mag eten gedurende je zwangerschap. Echter gaan de meringue nog in de oven voordat je ze eet en dat dood de schadelijke bacteriën voordat je het eet. Meringue kan je dus gerust eten als je zwanger bent.

 

Macarons als je zwanger bent

Voor macarons geldt eigenlijk hetzelfde. Ook deze worden gemaakt met rauwe eieren. De risico’s dit met zich mee brengt worden al snel geëlimineerd omdat de macarons nog in de oven gaat voordat je ze eet. Dit alles gebeurt voor een langdurige periode boven de 70 graden wat zorgt dat de bacteriën niet overleven.

 

Citroen meringue taart als je zwanger bent

Taarten zijn heerlijk, ook als je zwanger bent. De citroen meringue taart stond lange tijd te boek als een risico voor zwangere vrouwen maar hij blijkt onschuldig te zijn. Juist doordat in het bereidingsproces de rauwe eieren op een later moment verwarmt worden boven de 70 graden. Dat dood de salmonella bacterie. Uiteraard dient de meringue op de citroen meringue taart wel goed gaar te zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief