Kun je courgette eten als je zwanger bent?

Gezond eten tijdens de zwangerschap is belangrijk. Courgettes horen daarbij evenas vele andere groenten. Zorg er wel altijd voor dat je de courgette goed schoonmaakt voordat je deze eet.

Courgette eten tijdens zwangerschap
 
Vrouwen wordt geadviseerd om tijdens de zwangerschap een gezond, uitgebalanceerd dieet te volgen.Zwangere vrouwen moeten dagelijks minstens drie porties groenten eten – twee porties groene en één portie gele groenten. Courgettes bevatten weinig calorieën, vet en cholesterol, hebben een hoog vochtgehalte en zitten boordevol nuttige voedingsstoffen, dus het zijn goede keuzes voor zwangere vrouwen.

 

Waarom courgette een goede keuze is tijdens de zwangerschap

Courgette behoort tot de zomerpompoenfamilie. Het wordt volgens Haas vaak aanbevolen als een goede keuze voor zwangere vrouwen om aan hun behoefte aan groene groenten te voldoen. Courgette bevat foliumzuur, kalium en vitamine A en C. Kies een courgette met een gladde, donkergroene schil; was het goed, maar verwijder de schil niet, want daar zitten de meeste voedingsstoffen in. Een half kopje rauwe courgette bevat slechts 13 calorieën; dezelfde hoeveelheid gekookte courgette bevat slechts 18 calorieën.

 

Courgette bereiden

Deze gezonde groenten kunnen vers gegeten worden als ze goed gewassen zijn. Snijd ze in plakjes en eet ze rauw of meng ze door verse salades. Ze kunnen ook worden gegrild of gebakken. Als je kiest voor gegrilde of gebakken courgette, vermijd dan zware smaakmakers en sauzen: de eerste kan brandend maagzuur veroorzaken en de laatste kan aanzienlijk bijdragen aan het totale aantal calorieën van deze anders caloriearme groente. Zwangere vrouwen ondervinden weinig of geen bijwerkingen van courgette.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief