Kokosmelk gezond tijdens de zwangerschap?

Melk is gezond voor elk, zeggen ze wel eens. Maar misschien houdt je niet van melk. Dan kan kiezen voor kokosmelk of een ander alternatief. De vraag is of dat ook een goed idee is tijdens de zwangerschap. Nu je zwanger bent moet je namelijk rekening houden met wat je eet en drinkt. Kokosmelk heeft een aantal voor- en nadelen tijdens de zwangerschap maar je mag het sowieso drinken. Het is niet schadelijk als je zwanger bent.

Kokosmelk tijdens zwangerschap

 

Kokosmelk tijdens de zwangerschap

Het drinken van kokosmelk als je zwanger bent levert geen risico’s op. Deze plantaardige melk heeft geen bekende risico’s op bacteriĆ«n en parasieten en kan je daarom drinken nu je zwanger bent. De kokosmelk komt uit kokosnoten en bevat daarom een aantal specifieke eigenschappen die bijvoorbeeld koemelk niet heeft. Dit werkt echter ook andersom zo.

 

Voordelen kokosmelk als je zwanger bent

Aangezien kokosmelk andere voedingsstoffen bevat als koemelk heeft het ook andere voordelen tijdens de zwangerschap. Zo bevat kokos anti-bacteriƫle stoffen die je helpen beschermen tegen virussen zoals verkoudheid. Daarnaast zou het helpen om zwangerschapsstriemen, of striae, te verminderen. Dit zou erg fijn zijn natuurlijk. Overigens helpt kokosmelk ook bij vervelende zwangerschapskwalen zoals brandend maagzuur, misselijkheid en constipatie.

 

Nadelen kokosmelk gedurende de zwangerschap

Het drinken van kokosmelk als je zwanger bent lijkt daarmee een groot voordeel. Inslaan dus. Maar het is goed om je te realiseren dat een gevarieerd dieet belangrijk is tijdens de zwangerschap. De reden is simpel, je hebt veel verschillende voedingsstoffen nodig om op goede wijze een baby te ontwikkelen. In plantaardige kokosmelk vind je bijvoorbeeld minder eiwitten terug dan in koemelk. Eiwitten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je baby zoals de weefselopbouw. Zorg er daarom voor dat je voldoende eiwitten binnen krijgt wanneer je overstapt op kokosmelk gedurende de zwangerschap. Beter nog drink je het allebei. Vergeet overigens ook niet dat kokosmelk een behoorlijk niveau aan verzadigde vetten bevat en helaas zijn dit niet de gezonde vetten zoals uit bijvoorbeeld avocado.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief