Mag ik peren eten tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap is een kritieke tijd in jouw leven waarvoor een uitgebalanceerd dieet nodig is. Peren zijn een heerlijke tropische vrucht waar mensen al duizenden jaren van houden. Samen met de aangename smaak zit deze vrucht vol voedingsstoffen. Sommige vrouwen twijfelen er echter aan om peren op te nemen in hun zwangerschapsdieet. Dit artikel helpt je duidelijkheid te krijgen over de impact van peren tijdens de zwangerschap.

Peren
 

Is het veilig om peren te consumeren tijdens de zwangerschap?

Peren zijn veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap. Ze bevatten weinig calorieën en een hoge voedingswaarde die essentieel is voor zwangere moeders. Voordat je het eet, moet je het grondig wassen. Dit helpt bij het elimineren van schadelijke ziekteverwekkers die op het oppervlak van de vrucht aanwezig kunnen zijn. Deze ziekteverwekkers kunnen leiden tot ernstige zwangerschapsrisico’s in de vorm van aandoeningen zoals listeriose en toxoplasmose.

Hoewel je peren met schil kan eten kan je ze nu beter wel schillen voordat je ze eet gezien de zwangerschap.

 

Wat is de veilige toegestane limiet voor een zwangere vrouw?

Het aanbevolen aantal peren tijdens de zwangerschap is één tot drie middelgrote peren per dag.

 

Voedingswaarde

Foliumzuur: Foliumzuur is van cruciaal belang tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Het speelt een belangrijke rol bij de efficiënte behandeling van zenuwaandoeningen. De aanbevolen dagelijkse consumptie is 600 mg foliumzuur voor zwangere vrouwen. Een peer van groot formaat biedt ongeveer 14 mg foliumzuur.

Vitamine C: Peren zitten boordevol vitamine C. Een middelgrote peer levert ongeveer tien milligram van de aanbevolen dagelijkse behoefte van 85 mg voor niet-zwangere vrouwen.

Vezels: Peren die met de schil worden gegeten, leveren een goede hoeveelheid vezels aan het lichaam. Dit helpt bij het verlichten van constipatie, dat is een veel voorkomend teken van zwangerschap. Een peer heeft zeven gram oplosbare vorm van voedingsvezels die helpen bij de spijsvertering.

Calorieën: een enkele grote peer bevat slechts 143 calorieën. Deze caloriearme snack geeft een energieboost om de hele dag actief te blijven.

 

Voordelen van peren tijdens de zwangerschap

Nu we de voedingswaarde van deze opmerkelijke vrucht kennen, laten we nu de gezondheidsvoordelen in detail bekijken.

Ontwikkel het immuunsysteem: peren bieden een voorbeeldig vermogen om het immuniteitsvermogen van jouw lichaam te vergroten. Het heeft de mogelijkheden om infecties op afstand te houden. Rijk aan vitamine C en antioxidanten, regelmatige consumptie van peren verbetert de immuniteit van een persoon. Het maakt het lichaam immuun voor verschillende soorten besmettelijke aandoeningen, waaronder verkoudheid, seizoensgriep, hoest, bronchitis, hepatitis en longontsteking.

Peren bevatten een enorme hoeveelheid vitamine C en vitamine A die helpen bij het versterken van het immuniteitssysteem van een vrouw. Het helpt bij het ontwikkelen van de cellen en het gezichtsvermogen van de baby. Een enkele peer heeft tien milligram vitamine C, dat is ongeveer 11% van de aanbevolen dagelijkse inname voor zwangere vrouwen.

Voorkom geboorteafwijkingen: foliumzuur is nodig tijdens de eerste zwangerschapsperiode om een ​​goede ontwikkeling van de foetus te garanderen en eventuele afwijkingen zoals spina bifida te voorkomen. Peren zijn een natuurlijke bron van foliumzuur die gunstig is voor de algehele gezondheid van zwangere vrouwen en foetus.

Voorkomt constipatie: een enkele peer levert zeven gram vezels, waarvan 2 gram van een oplosbare vezel “pectine”. Op deze manier ondersteunt regelmatige inname van peren de spijsvertering en verlicht het obstipatie.

Een gezonde snack om het hunkeren naar zoet te stillen: Peren zijn een natuurlijke vervanging voor ongezonde bewerkte zoete snacks. Het bevat koolhydraten en natuurlijke suikers zoals fructose en glucose die zoet smaken en minder calorieën en suiker aan het lichaam leveren. Hierdoor is het een gezonde aanvulling op je zwangerschapsdieet.

Goed voor je hart: 100 gram peer bevat 116 milligram kalium dat helpt bij het goed functioneren van het hart van de moeder en de baby. Een ander voordeel van het eten van peer is dat het helpt bij celregeneratie.

Voorkomt ochtendmisselijkheid: Een van de meest voorkomende problemen tijdens de zwangerschap wordt verlicht door het eten van peren en dat is ochtendmisselijkheid. Het helpt bij het gemakkelijk behandelen van maagklachten.

Vermindert zwelling: toevoeging van één tot twee stukjes van deze vrucht aan jouw dagelijkse voeding helpt bij het voldoen aan de behoefte aan kobalt. Dit helpt bij de efficiënte opname van ijzer in het lichaam. Dit helpt tegen het ijzertekort dat vaak voorkomt bij zwangere vrouwen. Inname van peren stelt de nieren ook in staat overtollig water uit het lichaam te verdrijven, wat helpt bij het verminderen van zwelling bij zwangere vrouwen.

 

Conclusie

Peren worden gerekend tot de gezonde en populaire fruitsoorten die beschikbaar zijn voor zwangere vrouwen. Geniet van deze gezonde vrucht en vergeet ze niet goed te wassen of te schillen tijdens de zwangerschap.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief