Zalm essentieel tijdens je zwangerschap

Vette vis is essentieel gedurende je zwangerschap en zalm is daarvan de bekendste. Vele vissoorten mag je namelijk niet eten als je zwanger bent maar zalm wel. Dit is super goed voor de ontwikkeling van jouw baby en daarmee essentieel voor een dieet tijdens de zwangerschap.

Lekker zalm als je zwanger bent

 

Welke zalm eet je als je zwanger bent?

Zalm is niet alleen lekker, het is ook ontzettend gezond en bevat vele goede bouwstoffen voor jouw baby. Eet dus 2 keer in week vette vis. Zorg er wel voor dat de zalm doorbakken is want rauwe vis die niet vers is kan risico’s met zich meebrengen. Eet daarom geen gerookte zalm uit de supermarkt, dit kan namelijk de listeria bacterie bevatten. Een gegrilde of gebakken zalmmoot, of een stukje gepocheerde of gestoomde zalm kan je wel gewoon veilig eten. Zolang de zalm volledig gaar is. Overigens kan je zalm uit blik ook gewoon eten. Deze is verhit voordat het ingeblikt werd.

 

Waarom zalm zo gezond is tijdens de zwangerschap

Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en die zijn belangrijk voor de ontwikkeling van jouw baby. Deze bouwstenen zijn nodig voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de ontwikkeling van de hersenen. Daarnaast is zalm rijk aan selenium, jodium, fosfor, kalium en de vitamines B6, B12 en D. Allemaal belangrijke voedingsstoffen tijdens de zwangerschap voor de ontwikkeling van jouw baby.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief