3 stroopwafels per dag als je zwanger bent

Mag je stroopwafels eten gedurende de zwangerschap? Dat is een vraag die zo nu en dan gesteld wordt. De reden voor die vraag? In stroopwafels zit kaneel en volgens het Voedingscentrum mag je dat slechts in beperkte mate binnenkrijgen als je zwanger bent. Dus hoe zit het met stroopwafels in de zwangerschap?

Stroopwafel tijdens zwangerschap

 

Stroopwafels tijden de zwangerschap

Het eten van stroopwafels is niet het gezondste tussendoortje ter wereld, dat weet iedereen. Maar deze Hollandse lekkernij is natuurlijk wel heerlijk. De vraag is natuurlijk of je stroopwafels mag eten gedurende de zwangerschap en dat mag. Kaneel is een van de bestandsdelen van een stroopwafel en hier zit coumarine in. Van coumarine mag je niet teveel binnenkrijgen omdat men denkt dat het mogelijk schadelijk kan zijn voor jouw ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Daarom mag je dit slechts in beperkte mate binnenkrijgen. Dit komt neer op 3 stroopwafels per dag gedurende je zwangerschap.

 

Wat zit er in een stroopwafel?

Koekjes bevatten geen of nauwelijks mineralen en vitamines en al helemaal geen antioxidanten. Wat er wel in een stroopwafel zit is voornamelijk suiker. Teveel suikers tijdens de zwangerschap kan lijden tot zwangerschapsdiabetes. In 100 gram stroopwafels zit 31 gram suikers. Daarnaast zit er uiteraard kaneel in maar ook 0,6 gram zout. Ook teveel zout is een probleem waar veel Nederlanders tegen aan lopen. Dit kan leiden tot een te hoge bloeddruk. Al met al is een stroopwafel dus geen gezonde keuze tijdens de zwangerschap maar lekker is het wel. En het belangrijkste is dat het niet slecht is voor jouw zwangerschap als je af en toe een stroopwafel eet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief