Eet geen rauw taugé als je zwanger bent

Wij raden het af om rauwe taugé te eten als je zwanger bent. Taugé kan je wel eten als het verhit is. Er kunnen op taugé namelijk salmonella en E. coli aanwezig zijn en dit is schadelijk voor jouw zwangerschap. Door de taugé te verhitten tijdens het wokken of onder te dompelen in kokend water dood je deze schadelijke bacteriën.

Tauge tijdens zwangerschap
 

Zo bereidt je rauwe taugé zodat je ze kan eten gedurende je zwangerschap

Hitte is essentieel om taugé veilig te kunnen eten tijdens je zwangerschap. Er zijn ook andere zaken nodig om te zorgen dat je taugé veilig kan eten.

  1. Bewaar kiemgroente als taugé altijd in de koelkast bij een temperatuur van 2 tot 4 graden.
  2. Was de rauwe taugé voor gebruik met stromend water.
  3. Verhit de rauwe taugé door ze te wokken of gedurende 5 seconden onder te dompelen in kokend water.
  4. Eet nooit taugé die over de houdbaarheidsdatum is.

 

Waarom taugé eten toch gezond is tijdens de zwangerschap

Kiemgroente zoals taugé zitten vol met waardevolle voedingsstoffen. Zo vind je in taugé veel plantaardige eiwitten, mineralen als ijzer en calcium en de vitamines A en C. Allemaal belangrijke bouwstoffen voor de ongeboren baby in jouw buik.

 

Taugé eten om een grotere kans te krijgen om zwanger te worden

Mannen moeten taugé eten wanneer ze een kindje willen verwekken bij hun vrouw. Uit onderzoek van Universitas Padjadjaran in Sumedang West Java, Indonesië bleek dat stieren die taugé aten een betere kwaliteit sperma kregen dan stieren die geen taugé aten. Nu zijn wij mensen geen stieren maar er wordt van uitgegaan dat taugé eten dezelfde werken heeft op mannen als op stieren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief