Mag je Yakult als je zwanger bent?

Dagelijks drinken 40 miljoen mensen wereldwijd Yakult. Maar mag dat als je zwanger bent? Ja, het drinken van Yakult Original, Yakult Light en Yakult Plus tijdens de zwangerschap is veilig. Ondanks dat hier de bacterie L. casei Shirota in zit. Dit is namelijk een veilige bacterie als je zwanger bent.

Zwangerschap yakult

 

Yakult en andere probiotica tijdens de zwangerschap

Het gebruik van probiotica, waar Yakult er één van is, wordt door sommigen zelfs aangeraden tijdens de zwangerschap. Het helpt namelijk om obstipatie te voorkomen en dit is een veelvoorkomende zwangerschapskwaal. Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken gedaan naar de effecten van probiotica op de zwangerschap en er is geen negatieve uitkomst gevonden.

 

Yakult voor een gezonde darmflora voor jou en je kindje

Tijdens de zwangerschap ben jij degene die alles doorgeeft aan jouw kindje. Jij levert in feite de bouwstenen van de toekomst van jouw baby. Dit geldt ook voor de darmflora. Een gezonde darmflora tijdens de zwangerschap geeft je een grotere kans om een gezonde darmflora mee te geven aan jouw baby. Dit is belangrijk omdat je hier de basis legt voor de rest van het leven van je kindje. De darmflora wordt in de eerste twee levensjaren van jouw baby gevormd en veranderd daarna nauwelijks meer. Daarom is een gezonde darmflora al tijdens de zwangerschap van belang.

 

Conclusie: Yakult mag gewoon als je zwanger bent

Het dagelijks drinken van Yakult is volkomen veilig tijdens de zwangerschap. Er zijn zelfs aanwijzingen dat het helpt om jouw darmflora in goede staat te houden als je zwanger bent en voorkomt daarmee obstipatie. Daarnaast leg je daarmee ook de basis van een gezonde darmflora voor jouw toekomstige baby. Tevens zijn er aanwijzingen dat probiotica de kans op babyeczeem met 20% vermindert.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief