Mag ik tijdens de zwangerschap bij Subway eten?

De zwangerschap is een geweldige tijd. Maar misschien ook een extra drukke tijd. Waarschijnlijk heb je een druk sociaal leven, werk je en misschien heb je al een gezinsleven. Dan lijkt een broodje halen bij Subway waarschijnlijk een aantrekkelijke optie maar is dat een verstandige keuze tijdens de zwangerschap?

Subway
 

Subway tijdens de zwangerschap

Eigenlijk is er geen reden waarom je niet zo nu en dan zou kunnen genieten van een heerlijk Subway broodje. Je kiest gemakkelijk een broodje gevuld met lekkere en voedzame groenten en vlees, en je bent klaar om te gaan. Het is natuurlijk het beste om te kiezen voor geen of wat minder kaas en saus; dit zijn dikmakers. En misschien is het het beste om te kiezen voor een vegetarisch broodje.

 

Kies het juiste beleg voor jouw zwangerschap

Waar je op moet letten bij het bestellen van een Subway-sandwich, is het vlees dat op het broodje gaat. Het wordt aanbevolen om salami te vermijden en in plaats daarvan voor vers vlees te gaan. Kies ook geen tonijn, biefstuk, geroosterd vlees en gehaktballen. En uiteraard geen gerookt vlees en vis.

 

Hoe zit het met de kaas?

Kaas is iets waar je extra op moet letten tijdens de zwangerschap. Dat weet je al, maar dat geldt ook voor jouw Subway broodje. Kies voor een basis of topping van cheddar en mozzarella, en blijf uit de buurt van brie, camembert, panela en blauw geaderde kazen. Deze zijn in de meeste gevallen niet-gepasteuriseerd en daarom de gastheer voor een kolonie parasieten. Het blijft in feite hetzelfde als tijdens de gehele zwangerschap wat betreft voedingskeuzes.

 

Conclusie

Er is niets dat je ervan weerhoudt om tijdens je zwangerschap een Subway broodje te eten, zolang je maar gezonde keuzes maakt die passen bij jouw zwangerschap. Wat wel nog van belang is om te kijken of de zaak er schoon uitziet en er volgens de hygiƫne richtlijnen wordt gewerkt, zoals het dragen van handschoenen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief