Wat is de ideale leeftijd om een baby te krijgen?

Ik ben altijd verbaasd over de sterke meningen die mensen hebben over de beslissing om zwanger te willen worden. Dus wanneer is wel het juiste moment om een baby te krijgen? Is er een ideale leeftijd om zwanger te worden?

Ideale leeftijd om een kind te krijgen
 
Ik kreeg uiteindelijk baby’s toen ik wat ouder was (32 en 32) en een kennis van de basisschool was al vader geworden toen die 22 was. Dit zette me aan het denken over leeftijden, dus deed ik wat online onderzoek om te zien of er een “perfecte” leeftijd was om een baby te krijgen.

Enkele wetenschappers besloten dat de beste leeftijd om een ​​baby te krijgen, rekening houdend met fysieke, sociale en economische factoren, 32 was. Ik had dus de perfecte leeftijd.
Ik weet niet hoe nuttig dat is, aangezien ik een paar echt stabiele, slimme 20-jarigen ken en een aantal volledig verpeste, chagrijnige 40-jarigen.

Fysiek lijkt het erop dat ergens tussen de 15 en 17 jaar de beste keuze is en economisch gezien is dat, laten we eerlijk zijn, nooit.

Dus is de perfecte leeftijd om zwanger te worden op niets gebaseerd. Hier zijn slechts een paar factoren waarvan ik denk dat ze pluspunten zijn voor het krijgen van baby’s aan beide uiteinden van de mogelijkheid om zwanger te worden.

 

Baby’s krijgen als je jonger bent

 • Een jong lichaam. Jouw lichaam is topfit en daardoor reageert jouw lichaam vrij goed. jouw lichaam herstelt iets sneller, en er is een lager risico op geboorteafwijkingen en een miskraam.
 • Je weet niet beter. Dat is geen belediging maar juist een voordeel. Ik denk echt dat het soms een pluspunt is om gewoon ergens blind in te springen, want, kom op, zijn we ooit echt klaar voor het moederschap?
 • Meer energie. Ja, ja, ik weet dat er fitnessgoeroes zijn van 60 jaar oud en velen van jullie zullen zeggen dat je nu meer energie hebt dan toen je in de twintig was, maar over het algemeen was ik beter uitgerust om achter een peuter aan te rennen op 21 dan ik op 32 was.
 • Jouw ondersteuningssysteem is misschien jonger. Als je 20 bent en je moeder was 20 toen ze jou kreeg, dan is ze een 40-jarige grootmoeder, terwijl andere mensen van haar leeftijd nog steeds baby’s krijgen. (Opmerking: dit is een minpuntje als ze echt een baby krijgt, omdat ze niet wil helpen met je problemen als ze die van haar zelf ook net heeft).
 • Je bent nog jong als je kinderen ouder zijn. Hoe geweldig zou het zijn als een kind naar de universiteit gaat als je 40 bent? Bovendien kunnen ze je ophalen van de bar als je te dronken bent om te rijden! Het is zoooo veel beter dan dat ze in hun autostoel liggen te slapen wanneer je naar huis rijdt vanaf een verjaardagsfeestje.
 • Je zou er kunnen zijn voor sommige kleinkinderen EN achterkleinkinderen. Als iedereen je trend voortzet, kun je in de buurt zijn om veel baby’s te zien, wat leuk is. Hoewel er van je mag worden verwacht dat je helpt met toekomstige generatie, wat niet geweldig is, maar het is uniek om met jouw kleinkinderen te kunnen rennen zonder rollator.
 • Makkelijke oppas vinden. Veel van je vrienden hebben misschien nog geen kinderen, dus er kunnen vriendinnen zijn die graag willen helpen als oppas omdat ze zelf niet met hun handen in het haar zitten vanwege het drukke gezinsleven.

 

Baby’s krijgen als je ouder bent

 • Geld en carrière. Het is misschien een uitdaging om opvang te regelen voor na jouw zwangerschap maar het is wel fijn dat je jouw kindje kan geven wat die nodig heeft zonder je druk te maken over de financiën.
 • Je hebt niet het gevoel dat je iets mist. Voor je zwanger werd heb je waarschijnlijk alles al gedaan waarvan je droomde. Op stap, feestjes tot in de kleine uren, misschien wel backpackend rond de wereld geweest. Nee, je hebt rust in jouw hoofd en kan je richting op jouw zwangerschap en aankomende baby.
 • Je vrienden hebben het voor gedaan. Ahhh, niets is beter dan “verspil je geld niet aan die kinderwagen, het is zinde”. advies bam vriendinnen. Ze geven je zonder schaamte tweedehandjes omdat ze al een tijdje moeder zijn en dat scheelt financieel.
 • Moedig. Iedereen die voor een zwangerschap kiest is moedig. Maar wanneer je een stuk ouder bent trekken veel mensen misschien hun wenkbrauwen omhoog. Dan is er moed voor nodig om toch te kiezen voor een zwangerschap of althans om te kiezen om zwanger te worden.
 • Zachter. Je zult minder snel gek worden van dingen als je een klein beetje levenservaring hebt om het allemaal in perspectief te plaatsen.
 • Je weet beter. Ik denk aan wat een idioot ik was toen ik in de twintig was, dus ik ben blij dat ik die jaren heb gehad om mezelf te ontdekken voordat ik een baby aan mijn leven toevoegde. (Voor alle duidelijkheid, ik weet zeker dat ik zal denken dat ik een idioot was toen ik 40 was toen ik 60 ben.)
 • Ervaring. Ik vind het leuk dat ik in staat ben geweest om meer levenskennis te delen met onze zoon nu ik wat ouder ben. Die kennis en wijsheid deel ik graag met hem en hopelijk doet hij er iets goeds mee.

 

Dus wat is de beste leeftijd om een ​​baby te krijgen? Dat is helemaal aan jou

Of je nu besluit om baby’s te krijgen als je ouder of jonger bent (of per ongeluk de beslissing voor je laat nemen), ik denk dat er voor beide kanten duidelijke voordelen zijn, maar aan het eind van de dag moet je liefde, aandacht,voeding en onderdak bieden. Laten we eerlijk zijn, dat kunnen we als we ons best doen op bijna elke leeftijd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief