Het beste standje om zwanger te worden

Seks hebben om zwanger te worden is logisch. Is er ook een seksstandje waarmee je de kansen vergroot om zwanger te worden? De meningen zijn verdeeld maar toch delen we enkele seksstandjes met jullie die de kans op zwanger raken zouden kunnen vergroten.

Seks standjes zwanger worden
 
Is alle seks hetzelfde als het gaat om het maken zwanger worden? Geloof het of niet, maar experts hebben nog steeds geen sluitend bewijs over de beste seksuele standjes om zwanger te raken. Er is niet veel wetenschap over welke standje het beste beste is voor conceptie.

Het is meer een logistiek probleem dan iets anders. Het is erg moeilijk om specifieke seksuele standjes te onderzoeken die de vruchtbaarheid kunnen verbeteren. Dat komt deels omdat er meerdere andere factoren zijn die de kans op conceptie beïnvloeden, zoals de leeftijd van de moeder en de timing van de geslachtsgemeenschap (seks hebben tijdens het ovuleren verbetert bijvoorbeeld de vruchtbaarheid).

Maar ondanks gebrek aan bewijs, kunnen sommige seksstandjes enkele voordelen bieden voor het maken van baby’s. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijke beste standjes om zwanger te worden, en ook wat je na geslachtsgemeenschap kunt doen om jouw kans om zwanger te worden te vergroten.

 

De beste seksuele standjes om zwanger te worden

 

Missionaris standje

De weinige onderzoeken die naar coïtale verbindingen keken, duiden erop dat een missionaris houding een klein anatomisch voordeel zou kunnen bieden. De theorie: wanneer de man bovenop ligt kan de baarmoederhals van een vrouw gemakkelijker in de vaginale spermapool dompelen, waardoor het sperma toegang krijgt tot het beschermende baarmoederhalsslijm. Daar zijn echter geen wetenschappelijke gegevens over.

Bovendien zijn niet alle vrouwen op dezelfde manier gebouwd. Wanneer de vrouw op hun rug ligt is een logisch voordeel voor vrouwen met een naar voren gekantelde baarmoeder, wat ongeveer tweederde van de bevolking is. Maar een derde van de vrouwen heeft een omgekeerde baarmoeder, een die naar achteren is gekanteld, dus de missionaris houding zou hen geen enkel voordeel bieden.

 

Doggy Style

Sommige mannen houden gewoon niet van het missionaris standje, omdat het voor hen vermoeiend kan zijn. De missionaire positie is veeleisender voor mannen omdat ze hun spieren moeten gebruiken om te voorkomen dat ze hun volle gewicht op je leggen, waardoor ze extra onder druk komen te staan. In dit geval kunnen koppels een ander standje proberen, zoals doggy style.

Deze populaire positie plaatst de vrouw op handen en voeten met de man die van achteren binnenkomt. Het zorgt voor een diepere penetratie, waardoor sperma een betere toegang krijgt tot de opening van de baarmoederhals.

 

Reversed Cowgirl

In dit standje plaatst de vrouw zichzelf bovenop, met haar rug naar haar partner. De hoek stelt haar in staat de diepte van de penetratie te regelen voor een optimale effectiviteit.

 

Zij-aan-zij schaar

Bij dit standje ligt het paar tijdens de geslachtsgemeenschap tegenover elkaar terwijl ze op hun zij liggen. Het is niet alleen romantisch (wat de zenuwen kan verlichten die betrokken zijn bij het maken van baby’s), maar het zorgt ook voor diepe toegang.

 

Achterlangs

Net als doggy style, houdt deze positie in dat de man achterlangs binnenkomt. Het verschil is echter dat de vrouw op haar buik ligt en hij zich over haar heen laat zakken. Achterlangs is een onfeilbare manier om diepe penetratie te krijgen.

 

Kruiwagen

Wie zegt dat het maken van baby’s niet een beetje avontuurlijk kan zijn? In deze atletische houding leunt de vrouw op haar handen terwijl haar staande partner haar benen vastpakt, naar zich toe trekt en om zijn dijen buigt en bij haar binnenkomt. Nogmaals, het zorgt voor diepe penetratie en nabijheid van de baarmoederhals.

 

Jouw favoriete seksuele standje

Het is waarschijnlijker dat de allerbeste positie in feite jouw favoriete is. Het maakt niet uit of je in een standje uit de kamasutra fijn vind of liever stil ligt als een zeester, zolang je partner de klus maar klaart. En als het zorgt voor een tenen aanspannend hoogtepunt, des te beter!

Er was wat onderzoek dat het orgasme van een vrouw hielp bij het verplaatsen van sperma in de baarmoeder van de weeën. Maar voorkom stress als je niet regelmatig een orgasme bereikt. Eerlijk gezegd, er zit zo weinig wetenschap het idee dat een orgasme kan helpen bij het zwanger worden dat het niet goed is om je er zorgen over te maken en jezelf druk op te leggen om een ​​orgasme te moeten bereiken.

Het belangrijkste is om een ​​consistente routine aan te houden, en niet noodzakelijk een obsessieve. In onderzoeken naar de frequentie van seks was er geen statistisch verschil tussen de zwangerschapspercentages van mensen die om de dag geslachtsgemeenschap hebben voorafgaand aan de eisprong en degenen die het elke dag doen. Bovendien kan het een enorme klus zijn om dagelijks seks te hebben.

 

Verbeter de kans op conceptie na seks

De optimale postcoïtale routine is een ander aspect van seks voor het maken van baby’s dat ter discussie staat. De meeste experts twijfelen aan het advies dat je na het vrijen 30 minuten stil op je rug moet liggen, maar anderen zweren erbij.

Onze mening: als je tijd hebt om te chillen na de seks, waarom zou je dan niet genieten van het gevoel dat je zojuist hebt ervaren? Het is echter niet aangetoond dat je op een kussen moet gaan zitten of jouw voeten in de lucht moet houden. Zodra het ejaculaat in je komt, zit het sperma al in het baarmoederhalsslijm, dat werkt om het sperma daar vast te houden voor bevruchting.

Er is nog een ding dat jouw kansen op conceptie kan beïnvloeden: glijmiddel. Van regelmatig glijmiddel op waterbasis is aangetoond dat het de overleving van sperma negatief beïnvloedt. Zoek naar versies die op hydroxyethylcellulose zijn gebaseerd en lees de etiketten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze geen zaaddodend middel bevatten – dit werkt het zwanger worden uiteraard tegen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief