Hoe gezonde grenzen de vruchtbaarheid en spijsvertering verbeteren

Het klinkt misschien vreemd, maar het stellen van gezonde grenzen kan volgens de Chinese geneeskunde je spijsvertering en vruchtbaarheid verbeteren.

Vergroot je vruchtbaarheid door grenzen aan te geven
 
Veel van de vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden, hebben ook verschillende voedselgevoeligheden en/of problemen met de spijsvertering. Deze vrouwen zijn meestal ook wat we mensen van het aardetype noemen in de Chinese geneeskunde. We hebben echter allemaal aardse energie, ongeacht ons type.

 

Aarde type in Chinese geneeskunde

Volgens de Chinese geneeskunde bestaat ieder van ons uit de vijf elementen: aarde, vuur, metaal, water en hout. Elk element komt overeen met een ander orgaansysteem in het lichaam.

Het element aarde regelt de spijsvertering. Symbolisch vertegenwoordigt het element Aarde hoe we de wereld om ons heen in alle aspecten “verteren”.

Wanneer er een onbalans is in de energie van de aarde, is een van de manieren waarop deze onbalans zich kan manifesteren, door niet in staat te zijn onderscheid te maken tussen ‘ik’ en ‘ander’ wanneer vreemde lichamen het systeem van een vrouw binnendringen, zoals voedsel of het DNA van haar partner wanneer proberen zwanger te worden.

Beide voorbeelden zijn voorbeelden van het ‘verteren’ van de wereld om haar heen.

 

Zonder duidelijke grenzen is iedereen een indringer

Op cellulair niveau en op mentaal / emotioneel / spiritueel niveau heeft de persoon met deze onbalans op aarde geen duidelijke grenzen over wie ze is, en daarom behandelt haar lichaam alles als een indringer.

Als je bekend bent met de westerse geneeskunde, klinkt dit waarschijnlijk hetzelfde als het functioneren van auto-immuunziekten, waarbij het immuunsysteem ‘overwerkt’ en alles behandelt als een ziekteverwekker, zelfs zichzelf.

Vanuit het oogpunt van de Chinese geneeskunde is het immuunsysteem niet aan het overdrijven, het heeft simpelweg zijn vermogen verloren om onderscheid te maken tussen zichzelf en de ander.

Dus, hoe kan iemand het vermogen van het lichaam om onderscheid te maken tussen zichzelf en de ander te verbeteren om harmonieus te interageren met vreemde voedseldeeltjes of een bevrucht ei dat het DNA van iemand anders bevat?

Door gezonde grenzen te stellen.

 

Grenzen stellen leidt tot een vergroting van jouw vruchtbaarheid

Je bent jouw cellen. Alles wat op macroniveau gebeurt, gebeurt ook op microniveau en vice versa.

Met andere woorden, als je constant de behoeften van anderen boven die van jezelf stelt, als je onduidelijk bent over of het moeilijk vindt om op te komen voor je overtuigingen, of als je geen nee kunt zeggen, dan zijn je cellen even slap.

Als dit op jou lijkt, probeer jezelf dan de onderstaande vragen te stellen en een dagboek bij te houden over de antwoorden die je krijgt. De eerste stap bij het veranderen van een patroon of gewoonte is zelfbewustzijn.

Als je gezonde grenzen begint te stellen, zullen je cellen dat ook doen.

 

Leer grenzen stellen

Vragen voor zelfonderzoek naar gezonde grenzen:

  • Welke overtuigingen definiĆ«ren mij?
  • Wat geeft mij een gegrond gevoel van eigenwaarde?
  • Maak ik me meer zorgen dan dat ik doe?
  • Zorg ik voor anderen op eigen kosten?
  • Mag ik nee zeggen tegen anderen?
  • Welke acties voer ik uit op basis van de verwachtingen van anderen?
  • Wat maakt me het meest angstig, en wat moet ik doen als ik me angstig voel?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief