8 dingen voor ouders om te bespreken en te regelen voordat de baby komt

Het krijgen van een baby kan veel stress op een relatie leggen, dus het is belangrijk om de volgende dingen uit te zoeken voordat de baby arriveert.

Regelen voor de bevalling met je partner
 
Bij ouderschap zijn twee mensen betrokken met verschillende meningen, achtergronden en kijk op het leven. Er zijn beslissingen die ouders kunnen nemen terwijl ze voor hun baby zorgen, maar sommige zijn gevoelig en moeten worden besproken wanneer ze proberen een baby te krijgen of tijdens de zwangerschap. Dit artikel belicht acht dingen die ouders zouden moeten bespreken en regelen voordat hun baby komt.

 

#1 De beste zorg voor baby

Als beide ouders het werk moeten hervatten nadat de baby is geboren, moeten ze genoegen nemen met de beste kinderopvang. Ze moeten afwegen of ze hun kind naar de kinderopvang brengen, een babysitter of een oppas inhuren. Ouders moeten ook overwegen of ze om hulp van hun ouders kunnen vragen.

Ouders kunnen ook bespreken of de een thuis kan blijven om voor de baby te zorgen, terwijl de ander werkt om het gezin te onderhouden. Deze discussies zullen verhitte discussies elimineren nadat de baby is geboren. Wat als jullie baby ziek wordt? Ouders moeten beslissen hoe ze gedurende deze tijd voor de baby zullen zorgen. Dit houdt in dat wordt bepaald wie vrij neemt van het werk als beide ouders werken. Zieke kinderen zijn prikkelbaar, kieskeurig en vragen meer aandacht.

 

Borstvoeding of flesvoeding

Moeders vinden dat ze het recht hebben om te kiezen tussen borstvoeding en flesvoeding. Vaders moeten echter ook worden betrokken. Als een moeder geen borstvoeding wil geven of de ervaring overweldigend vindt, moet ze dit aan haar partner uitleggen. Door deze discussie te hebben, kunnen de ouders elkaar beter begrijpen.

 

Slaaparrangementen

Ouders moeten ook overleggen en genoegen nemen met de slaapomstandigheden van hun baby. Zullen ze de baby in de kinderkamer laten slapen of in hun slaapkamer laten slapen? Als ze ervoor kiezen om de baby in de kinderkamer te laten slapen, wie zal er dan voor de baby zorgen als hij huilt of voeding nodig heeft? Aan de andere kant, als ouders besluiten de baby in hun kamer te laten slapen, moeten ze genoegen nemen met de extra geluiden en onrust die het voor beide oplevert.

Hoe zit het met samen met de baby in bed slapen? Samen slapen met de baby in een bed klinkt fantastisch maar vermindert het risico op wiegendood dankzij de liefde van een moeder tijdens het geven van borstvoeding. Daarbij verbetert de ademhalingscontrole bij baby’s. Althans volgens sommige artsen. Echter waarschuwen veel artsen er echter voor om samen slapen te beschouwen als gevaarlijk. Ouders moeten daarom beslissen waar hun baby’s zullen slapen voordat ze worden geboren.

 

Verdeling van taken

Ouders moeten bespreken hoe ze taken zullen verdelen zodra hun baby is geboren. Ze moeten duidelijk zijn over wie boodschappen gaat doen, maaltijden klaarmaakt, de baby in bad doet en luiers verschoont, naast andere klusjes. Wanneer taken worden gedeeld voordat de baby wordt geboren, zullen moeders zich minder snel gepasseerd voelen, instorten of zich depressief voelen. Denk er ook aan om te bespreken wie er ’s nachts uit moet gaan. Nieuwe ouders hebben vaak slaapgebrek. Het delen van nachtdiensten kan elke ouder helpen een nachtje te slapen.

 

Gezinsfinanciën

Ouders moeten hun financiën regelen voordat hun baby wordt geboren. Geld is een belangrijke oorzaak van ruzie onder stellen, en dat is te vermijden. Ouders zouden een maandelijks budget moeten maken om hun inkomen af te wegen tegen hun uitgaven. Afgezien van hun dagelijkse uitgaven, moeten ouders een plan opstellen om te gaan sparen voor hun kinderen en geld vast te leggen voor een noodgeval. Het advies voor ouders is om een realistisch budget op te stellen, aangezien de behoeften van baby’s onvoorspelbaar zijn.

 

Babynamen uitzoeken

Het kiezen van een naam voor de baby is leuk maar kan soms ook lastig zijn. Iedereen heeft zijn eigen mening en voorkeuren. Uiteindelijk komen de meeste stellen er wel uit hoe de baby gaat heten. Denk echter ook na over de achternaam. Je ziet steeds vaker een dubbele achternaam bij baby’s.

 

Wegwerp of katoenen luiers

Wegwerpluiers zijn handig, ademend, beter absorberend en hebben meer maatopties. Doekluiers hebben ook hun voordelen. Ze zijn milieuvriendelijk, zacht voor de gevoelige babyhuid, goedkoper en herbruikbaar. Ouders moeten voor de bevalling afwegen of ze wegwerpluiers of katoenen luiers gebruiken.

 

Tijd voor elkaar

Wat ook belangrijk is is de tijd die geïnvesteerd wordt in de relatie met elkaar. Maak dit bespreekbaar, wat zouden jullie willen in een ideale situatie? Want voordat je het weet wordt je geleefd door jullie baby. Het beste advies dat ik je kan geven is om een wekelijkse of maandelijkse date-avond te plannen. Regel alvast een vaste oppas (oma) voor die avond en om cirkel de datum in jullie agenda’s. Tijd voor elkaar maakt jullie band sterker en dat is beter voor het gehele gezin.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief